Euroclinic va deschide în luna octombrie două clinici în zonele Muncii şi Pipera din Capitală, investiţie estimată la 1,5 milioane euro, iar în 2010 vor fi inaugurate alte două-trei centre în Bucureşti şi în ţară, a declarat directorul general al spitalului Euroclinic, Cătălin Popa.

„Avem un plan de dezvoltare a reţelei pentru anul viitor care presupune deschiderea a două-trei clinici noi în Bucureşti şi în ţară, pentru care vom investi circa 1,5 milioane euro. Acest plan depinde de cum va evolua situaţia pe viitor, astfel că la 1 ianuarie vom face o evaluare în acest sens”, a explicat Popa.

Euroclinic Hospital&Medical Centers deţine o altă clinică în zona Drumul Taberei.

„Anul viitor vrem să încheiem partaneriate cu echipe de medici din spitalele din Capitală, iar clinica din Drumul Taberei să fie axată pe trei specializări, respectiv urologie, ginecologie şi cardiologie”, a spus reprezentantul Euroclinic.

Criza a amânat atragerea unui investitor străin

În 2008, acţionarii spitalului Euroclinic, grupul olandez de asigurări Eureko, a negociat cu investitori din vestul Europei pentru a vinde pachetul majoritar de acţiuni al companiei.

„S-a avut în vedere extinderea planului de dezvoltare a Euroclinic prin atragerea unui investitor străin, însă criza care s-a declaşat la jumătatea anului trecut a dus la amânarea acestei negocieri. Ambii partenerii au fost de acord cu această decizie, dar ţinem în continuare legătura şi discuţia nu este încheiată. Practic, acţionarul principal a decis să asigure finanţarea pentru planurile de extindere a reţelei de clinici”, a explicat Popa.

Achiziţii în plan

Potrivit directorul general al spitalului Euroclinic, compania are în vedere atât deschiderea de noi clinici, cât şi achiziţii.

Pentru acest an, compania estimează afaceri de 36 milioane de lei, cu circa 40% mai mult faţă de 2008, avans care va fi susţinut în principal de creşterea numărului de pacienţi cu 40-60%. Pentru 2010, Euroclinic vizează majorarea veniturilor cu aproximativ 30%, la peste 46 milioane lei.

Popa a precizat că spitalul privat are în prezent un grad de ocupare de 60%, iar clinica de 25%.

Spitalul Euroclinic a lansat, vineri, un program de chirurgie vasculară în parteneriat cu o echipă de medici francezi a Spitalul American din Paris.

„Prin intermediul acestui proiect, pacienţii sunt consultaţi în cadrul spitalului Euroclinic unde vor fi efectuate toate investigaţiile pre-operatorii. Dosarele medicale sunt apoi analizate împreună cu echipa franceză, se stabileşte tipul de intervenţie chirurgicală optimă pentru rezolvarea cazurilor şi data la care acestea vor avea loc lunar în cadrul spitalului”, a mai spus Popa.

Spitalul Euroclinic a fost deschis în anul 2005, în urma unei investiţii de 6,2 milioane de euro. Înregistrat la Utrecht (Olanda), Eureko este un grup financiar prezent în peste 10 ţări europene şi mai mult de 24.000 de angajaţi. Eureko este prezent în România şi în sectorul asigurărilor.

SURSA: Mediafax