Tranzacţia este în linie cu strategia Eurobank de a renunţa gradual la operaţiunile non-bancare şi a se concentra pe operaţiunile bancare de bază. De asemenea, acordul este în concordanţă cu planul de restructurare aprobat de Comisia Europeană. 

Holdingul de investiţii Fairfax deţine deja 17% din grupul bancar elen, după ce a participat luna trecută la recapitalizare. Eurobank va păstra o participaţie de 20% din Eurolife. Tranzacţia va majora capitalul de bază Tier 1 al Eurobank la 17,8%. 

Eurolife, prezentă şi pe piaţa din România, este al treilea mare asigurator din Grecia, cu o cotă de piaţă de aproximativ 10%. 

Tranzacţia ar putea fi finalizată în trimestrul trei din 2016, în funcţie de obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare. 

Cele patru mari bănci greceşti – National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank şi Eurobank – sunt prezente şi pe piaţa din România unde, în luna noiembrie 2003, Eurobank (Eurobank Ergasias) a devenit acţionarul majoritar al Bancpost. De atunci, grupul şi-a extins în mod constant prezenţa în România, ajungând la peste 3.000 de angajaţi şi o reţea teritorială de 240 de sucursale, 10 centre regionale şi 10 centre de afaceri. AGERPRES