Euro 2024. Calificare dramatică a Italiei, cu gol marcat în minutul 98!

În Grupa B de la Euro 2024, Italia a prins și ea pe ultima sută de metri biletul pentru optimile de finală ale campionatului european. Squadra azzurra a remizat dramatic cu Croația, scor 1-1, egal suficient pentru a o clasa pe locul al doilea.

Campioana europeană en-titre a reușit să dea lovitura în minutul 90+8, prin Zaccagni, și va juca împotriva Elveției pe 29 iunie, de la ora 19:00.

În Grupa B, Spania, care și-a asigurat primul loc după două etape, va aștepta să fie repartizată cu una dintre echipele clasate pe locul 3 în grupele A, D, E sau F.

Albania a încheiat pe ultimul loc și este a doua echipă care pleacă acasă, după Scoția. În minutul 53, Croația a primit un penalti, acordat după un henț în careu și după consultarea VAR. Luka Modric a executat, dar Gigi Donnarumma a respins. Însă, după nici un minut, Luka Modric a adus Croația în avantaj cu un șut cu stângul.

Italia a egalat în minutul 90+8 prin Matteo Zaccagni. În celălalt meci al grupei B, Spania a învins Albania cu 1-0, prin golul marcat de Ferran Torres în minutul 13. În urma acestor rezultate, Spania a câștigat grupa cu 9 puncte, urmată de Italia cu 4 puncte, Croația cu 2 puncte și Albania cu un punct.

România se poate califica de pe locul al treilea

Spania și Italia s-au calificat în optimi, în timp ce Croația trebuie să aștepte rezultatele din celelalte grupe, iar Albania a fost eliminată. Pentru România, vestea cea mare este că, dacă nu va pierde cu Slovacia la o diferență de peste patru goluri, iar Belgia va învinge Ucraina, echipa noastră este calificată matematic în optimi chiar și de pe locul 3.

În acest caz, România (cu un golaveraj de 3-2) ar fi sigură că depășește în clasamentul echipelor de pe locul 3 atât Croația (2 puncte), cât și Ungaria (3 puncte, golaveraj 2-5).

Pentru naționala României, ziua de meci este miercuri, atunci când tricolorii întâlnesc Slovacia de la ora 19.00, programat pe stadionul din Frankfurt. În celălalt meci al grupei E, Belgia va întâlni Ucraina, de la aceeași oră. Trebuie spus că dacă România și Slovacia vor face un egal, ambele echipe se vor califica braț la braț în optimi.