România este una din cele cinci state pentru care Euler Hermes a îmbunătăţit ratingurile alături de Olanda, Malta, Algeria şi Kenya.

'Fundamentele macroeconomice (-ale României-) au continuat sa se îmbunătăţească (contul curent şi deficitele fiscale reduse, datoria publica moderată), deşi datoria externă este încă ridicata (68% din PIB in 2013, pe o tendinţă de scădere)', subliniază Euler Hermes. În aceste condiţii, Euler Hermes prognozează pentru România o creştere economică de aproximativ 3% în 2014 şi 2015,
însoţită de scăderea insolvenţelor companiilor.

În conformitate cu cele mai recente perspective economice globale ale Euler Hermes, creşterea PIB-ului mondial este aşteptată să îşi revină (+2,9% în 2014), dar ritmul de revenire rămâne lent (sub 3% pentru al treilea an la rînd) şi partea negativă este că riscurile de scădere predomină.

Potrivit Euler Hermes, capacitatea economiilor emergente de a rezista tensiunilor financiare depinde în mare măsură de fundamentele lor financiare, iar pe lista celor mai vulnerabile 10 ţări pe termen scurt se regăsesc Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, India, Indonezia, Mexic, Filipine, Africa de Sud şi Turcia.

Euler Hermes este o filială a Allianz şi un recunoscut specialist în domeniul bond-urilor, garanţiilor şi colectării creanţelor. Cu mai mult de 100 de ani experienţă, compania oferă clienţilor săi business-to-business (B2B) servicii financiare care sprijină managementul creanţelor comerciale şi al lichidităţilor.

SURSA: Agerpres