Acuze fără precedent lansate marți de fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, la adresa echipe de la Palatul Victoria.

Teodorovici a reacționat violent la anunțul făcut de actualul deținător al portofoliului de la Finanțe, Florin Cîțu, care a recunoscut luni seară, într-o emisiune televizată, că pregătește o înghețare intenționată a economiei, în contextul epidemiei de coronavirus.

”Incompetență, prostie sau trădare?”

”Halal prim-ministru, halal ministru de finanțe!

Să ai ca obiectiv „înghețarea economiei” în timp ce toate guvernele din lume iau măsuri concrete pentru sprijinirea propriilor economii, cum se traduce asta???

Prin incompetență, prostie sau trădare de țară şi de neam???”, a scris Teodorovici pe Facebook.

Economia ar recupera abia în 2021

În context, Florin Cîțu a recunoscut o înghețare intenționată a economiei în această perioadă, motivând că prioritatea e sănătatea cetățenilor. Cîțu estimează că economia va recupera abia în 2021 ce a pierdut în 2020.

Cei doi ani ar da, în opinia lui, o sumă zero. Totuși, ministrul de Finanțe estimează că economia și-ar relua creșterea din lunile iulie-august anul acesta.

”Eu sper că obiectivul nostru, acela de a îngheța economia la un anumit moment, și apoi a o reporni, să fie atins”, a declarat textual Florin Cîțu.