Conform lui Eugen Teodorovici, România ar putea scăpa în doi ani de zile de deficitul bugetar de 28 de miliarde de lei, însă pentru acest lucru ar fi nevoie de o restructurare masivă în sectorul bugetar

„Le spunem și celor de la Fondul Monetar Internațional că România poate cam în doi ani de zile să își stingă deficitul de 28 de miliarde de lei. Suma nu este mare, dacă stăm cu toții să vedem acele zone în care banul public se cheltuie într-un mod nejustificat” a spus ministrul.

„Este nevoie de accelerarea investițiilor, mai ales în zona publică, în transporturi sau în sănătate, pentru a face creșterea economică sustenabilă. Inca mai sunt de făcut eforturi, in noul context politic lucrurile se așează, oamenii se apucă de treabă, încep să își reia încrederea în economia din România”, a zis el.

Conform ministrului Finanțelor, motivul pentru care proiectele de infrastructură nu se realizează este faptul că CNAIR sau compania de căi ferate
Un euro în proiecte de infrastructură aduce doi euro în economie, a spus ministrul.

Bugetul general consolidat a fost la sfârșitul anului trecut deficitar, respectiv de 27,3 miliarde lei (5,85 miliarde euro), reprezentând 2,88% din PIB.