Eugen Teodorovici este vicepreședinte al Consiliului de Afaceri Româno-American (Romanian-American Business Council – RABC). În ceea ce privește activitatea acestuia, fostul ministru de la Finanțe va fi responsabil cu dezvoltarea relațiilor cu partea americană la nivel de companii și organisme guvernamentale.

El a ținut să mulțumească Consiliului de Afaceri Româno-American pentru toată încrederea acordată și susține că unul dintre principalele sale obiective în prerezintă creșterea prezenței americane în economia românească prin atragerea de noi investiții americane.

„Mulțumesc Consiliului de Afaceri Româno-American pentru încrederea acordată. Alegerea mea în această funcție arată angajamentul Consiliului pentru continua apropiere dintre România și SUA, în cadrul relațiilor de parteneriat strategic care există între țările noastre. Unul dintre obiectivele mele ca vicepreședinte al acestui for va fi creșterea prezenței americane în economia românească prin atragerea de noi investiții americane”, a declarat Eugen Teodorovici.

Președintele Consiliului de Afaceri Româno-American, mulțumit de alegerea făcută

O reacție a venit și din patea președintelui Consiliului de Afaceri Româno-American, Ștefan Minovici, care apreciază expertiza fostului ministru și prestigiul pe care acesta îl aduce demersurilor Consiliului.

El a declarat că se întrevăd noi oportunități de colaborare între SUA și România, care ar putea fi fructificate.

„Eugen Teodorovici este un excelent profesionist în domeniul finanțelor și un susținător hotărât al orientării euro-atlantice a României. Mă bucur că Eugen a acceptat să fie membru al Consiliului și să participe alături de întreaga echipă la efortul de a dezvolta în continuare relațiile dintre România și Statele Unite.

Pe măsură ce lăsăm în urmă epidemia COVID-19, se întrevăd noi oportunități de colaborare între cele două țări, iar rolul Consiliului de Afaceri Româno-American în perioada următoare va fi acela de a ajuta la fructificarea acestor oportunități”, a afirmat președintele Consiliului, Ștefan Minovici.

De menționat este faptul că, Consiliul de Afaceri Româno-American este o organizație neguvernamentală, dedicată întăririi colaborării economice dintre România și Statele Unite ale Americii.

Consiliul a luat naștere în Statele Unite, fiind creat de către un grup de antreprenori americani. El este condus de către omul de afaceri american de origine română, Ștefan Minovici.