Cei 12,5 milioane de bărbați albi, proprietari de afaceri, reprezintă aproximativ 41% din totalul de 30,5 milioane de proprietari de afaceri mici din America.

Bărbaţii albi au pierdut puterea în SUA

Există aproximativ 11,6 milioane de întreprinderi deținute de femei (aproximativ 65% dintre acestea sunt deținute de femei albe), în vreme ce 6,5 milioane de întreprinderi sunt deținute de bărbați de culoare. Așa arată un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Stanford.

Numărul afacerilor deținute de femei a crescut rapid în ultimele decade, pe măsură ce pe piața muncii au intrat mai multe femei. În ultimii cinci ani, afacerile deținute de femei au crescut aproximativ de două ori, iar femeile de culoare au început afaceri de 4,5 ori mai mult decât populația totală, potrivit American Express State of Women-Owned Business.

De asemenea, afacerile deținute de comunitatea latino au crescut de două până la patru ori mai mult, din 2015, când organizația Porras a început să le supravegheze.

Proprietarii de afaceri mici din America s-au luptat să supraviețuiască pandemiei și blocajelor impuse de guvern. Iar bărbații albi, proprietari de afaceri, au avut o problemă în plus. În timp ce politicienii au oferit împrumuturi și subvenții întreprinderilor deținute de minorități și femei, albii au fost lăsați mai la coadă.

Democraţii au pus rasa mai presus de orice

Potrivit New York Post, multe state controlate de democrați au pus rasa și genul mai presus de orice în acodarea ajutoarelor. Anul trecut, guvernatorul de New Work Andrew Cuomo a lansat Fondul de împrumut, „concentrându-se pe întreprinderile mici deținute de minorități și femei”.

Programul presupunea ca 60% din împrumuturile finanțate de contribuabili să fie destinate întreprinderilor deținute de minorități și de femei, dublând cota lor din afacerile statului. Asta i-a dezavantajat din start pe proprietarii de afaceri bărbați albi.

New Jersey vrea să ofere 50 de milioane de dolari pentru a ajuta întreprinderile minoritare, refuzând în același timp ajutorul pentru întreprinderile non-minoritare.