eToro va fi tranzacționată public prin combinarea sa cu FinTech Acquisition Corp V

eToro Group Ltd. („eToro” sau „Compania”), platformă de investiții multi-active ce permite oamenilor să își dezvolte cunoștințele și să-și crească veniturile ca parte a unei comunități globale de investitori de succes și FinTech Acquisition Corp. V (NASDAQ: FTCV ) („FinTech V”), companie de achiziții cu scop special tranzacționată public, anunță astăzi că au încheiat un acord definitiv de combinare a afacerilor. La finalizarea tranzacției, compania rezultată va funcționa ca eToro Group Ltd. și se așteaptă să fie listată pe bursa NASDAQ, arată un comunicat.

eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru toți. Rețeaua socială de investiții oferă utilizatorilor nu numai posibilitatea de a alege în ce active să investească, de la acțiuni fracționale fără comisioane la criptoactive, ci și de a alege modul în care să investească. Utilizatorii pot tranzacționa direct, pot investi într-un portofoliu smart sau pot copia strategiile de investiții a investitorilor de succes de pe platformă, fără costuri suplimentare, printr-un simplu clic pe un buton.

În 2020, eToro a adăugat peste 5 milioane de utilizatori noi înregistrați și a generat venituri brute de 605 milioane de dolari, reprezentând o creștere de 147% față de anul precedent. Trendul se accelerează în 2021, pe măsură ce o nouă generație de investitori descoperă piețele globale. În 2019, înregistrările lunare de utilizatori pe eToro au fost în medie de 192.000. În 2020, au crescut la 440.000 pe lună, numai în ianuarie 2021 eToro adăugând peste 1,2 milioane de utilizatori noi înregistrați.

În 2019, s-au efectuat în medie 8 milioane de tranzacții pe lună. Acest număr a crescut la 27 de milioane în 2020 pentru ca, în ianuarie 2021, eToro să înregistreze peste 75 de milioane de tranzacții efectuate pe platformă.

eToro are în prezent peste 20 de milioane de utilizatori înregistrați, iar comunitatea sa socială se extinde rapid datorită pieței vaste căreia i se adresează, aflată în continuă creștere, care este susținută de tendințele pe termen lung, cum ar fi creșterea platformelor digitale de administrare a activelor și creșterea participării investitorilor individuali pe piețele globale. eToro a fost, de asemenea, una dintre primele platforme reglementate care a oferit criptoactive și este bine poziționată pentru a beneficia de adoptarea mainstream a criptomonedelor.

„Am fondat eToro cu viziunea de a deschide piața globală pentru ca toți să poată să tranzacționeze și să investească într-un mod simplu și transparent. Astăzi, eToro este cea mai importantă rețea socială de investiții din lume. Utilizatorii noștri vin pe eToro pentru a investi, dar și pentru a comunica între ei; pentru a vedea, urmări și copia automat investitori de succes din întreaga lume”, a declarat Yoni Assia, CEO al eToro. „Am creat o nouă categorie de management a averii – tranzacționarea socială – și dominăm piața, dovadă fiind expansiunea noastră rapidă.”

Betsy Cohen, președintele Consiliului de administrație al FinTech V, a declarat: „Ca pionier în evoluția SPAC-urilor, Fintech Masala, platforma noastră de sponsorizare, caută companii cu creștere foarte mare, supervizare eficientă și echipe de management excelente. eToro îndeplinește toate aceste trei criterii. În ultimii ani, eToro și-a consolidat poziția de lider ca platformă socială de tranzacționare online din afara SUA, și-a prezentat planurile pentru piața SUA și și-a diversificat fluxurile de venituri. Acum se află într-un punct de inflexiune al creșterii și credem că eToro este în mod excepțional poziționat pentru a valorifica această oportunitate.”

Yoni Assia, CEO al eToro a continuat, „Acest moment, în care începem călătoria noastră de a deveni o companie cotată la bursă alături de Betsy Cohen și echipa de la FinTech V.  marchează o etapă importantă pentru eToro. Vreau să-mi exprim recunoștința pentru pasiunea, munca și determinarea tuturor membrilor echipei eToro, care în ultimii 14 ani au contribuit la transformarea acestui lucru în realitate.”

Câteva repere eToro:

  • Cea mai mare rețea socială de investiții din lume, cu peste 20 de milioane de utilizatori înregistrați din peste 100 de țări
  • O platformă cu adevărat globală, multi-active, care susține investițiile în acțiuni, ETF-uri, mărfuri, valute, criptoactive și portofolii inteligente
  • O platformă globală reglementată în Marea Britanie, Europa, Australia, SUA și Gibraltar.
  • În 2019, a lansat tranzacționarea de criptomonede și tranzacționarea socială în SUA; primește aprobarea de la FINRA pentru o licență de broker dealer, cu planuri de a lansa tranzacționarea cu acțiuni în SUA în a doua jumătate a anului 2021
  • Oportunități de piață mari și în creștere, promovate inclusiv de creșterea implicării investitorilor individuali pe piețele de capital și de transformarea digitală accelerată
  • Tehnologie brevetată și scalabilă care permite utilizatorilor să comunice între ei și să copieze strategia de investiții a investitorilor de succes de pe platformă
  • Strategie de marketing pe multiple canale, cu rentabilitate mare a investiției
  • Echipa de conducere expertă în mai multe discipline, inclusiv brokeraj online, tehnologie, marketing și data science, cu foști reprezentanți ai autorităților de reglementare în calitate de consultanți
  • Previziunile financiare reflectă diversificarea și potențialul de creștere al platformei existente, combinate cu parghii eficiente de marketing și operaționale.

Repere privind combinarea afacerilor

„Compania” este de așteptat să aibă o valoare de capital implicită estimată la aproximativ 10,4 miliarde de dolari la momentul finalizării, reflectând o valoare implicită a eToro de aproximativ 9,6 miliarde dolari.

Tranzacția include încasări brute de 250 milioane de dolari din depozitele FinTech V (presupunând că nu există rascumpărări) și încasări brute de 650 milioane dolari dintr-un plasament privat în acțiuni publice („PIPE”) la 10,00 de dolari pe acțiune de la diverși investitori strategici și instituționali, inclusiv ION Investment Group, Softbank Vision Fund 2, Third Point LLC, Fidelity Management & Research Company LLC, și Wellington Management,  care se vor finaliza concomitent cu combinarea companiilor. „Compania” se așteaptă să aibă aproximativ 800 de milioane de dolari lichidități nete în bilanț pentru a sprijini creșterea viitoare.

Deținătorii de acțiuni eToro existenți, inclusiv investitorii actuali și angajații firmei, vor rămâne cei mai mari investitori din compania rezultată, care vor păstra aproximativ 91% din proprietatea companiei imediat după combinare (presupunând că nu există răscumpărări de către acționarii Fintech V).

Combinarea companiilor, care a fost aprobată în unanimitate de consiliile de administrație ale eToro și Fintech V, este planificată să aibă loc în al treilea trimestru al anului 2021, sub rezerva aprobărilor acționarilor și a altor condiții uzuale de finalizare.

Informații suplimentare despre combinarea de afaceri dintre cele două companii, inclusiv o copie a acordului definitiv și a prezentării investitorilor, vor fi furnizate într-un Raport curent privind formularul 8-K care va fi depus de Fintech V la Securities and Exchange Commission și disponibil la www.sec.gov.

Sursă foto: Dreamstime