Este următoarea în listă la şefia OMV?

Publicația austriacă Kurier a punctat că este vorba despre o premieră, deoarece ar putea fi prima dată când o femeie ar putea fi numită la conducerea grupului care controlează Petrom în România controlează, o companie de 5,3 miliarde de euro. Amintim că, la finele lunii aprilie, OMV a anunţat că directorul general Rainer Seele va demisiona din funcţia în 2022.

„Preşedintele consiliului de administrație şi directorul general al OMV, Rainer Seele, l-a înştiinţat pe preşedintele consiliului de supraveghere, Mark Garrett, că nu va folosi opţiunea de prelungire a mandatului pentru un an suplimentar. Actualul său mandat se va încheia automat la 30 iunie 2022”, transmitea OMV în acel moment.

Ce spun reprezentanții OMV?

„Aceasta nu este o informaţie publicată, sunt doar zvonuri publicate, aşa că vă rugăm să înţelegeţi că noi nu comentăm asupra unor zvonuri“, au răspuns reprezentanții OMV la informațiile respective, conform zf.ro

Christina Verchere a fost numită director general executiv şi preşedinte al sirectoratului OMV Petrom începând cu 1 mai 2018. Aceasta deține o diplomă de master în Ştiinţe Economice la Universitatea Aberdeen, Scoția.

Rainer Seele este director general al OMV din vara anului 2015. La jumătatea lunii aprilie, în presa austriacă, mai precis în ziarul Kurier, au apărut informaţii neoficiale potrivit cărora Rainer Seele, CEO-ul OMV, ar fi avut discuţii cu Mubadala Petroleum and Petrochemicals Holding Company L.L.C, Abu Dhabi (MPPH), al doilea cel mai puternic acţionar al OMV, privind o potenţială preluare din partea MPPH a acţiunilor pe care austriecii de le deţin în OMV Petrom.

Sursă foto: Dreamstime