Potrivit Foodntv, deși bananele sunt sănătoase, se spune că multe dintre ele pot provoca anumite probleme de sănătate. Consumul excesiv al acestui fruct poate inversa de fapt toate beneficiile pe care banana le poate aduce organismului. Dacă sunteți mare consumator de banane, ar fi bine să vedeți și care sunt efectele sale mai puțin dorite.

Bananele conțin aminoacidul tirozină, pe care organismul îl transformă în tiramină. Tiramina poate duce la migrene și dureri de cap. Bananele sunt bogate în amidon, care, în cele din urmă, duce la apariția cariilor dentare.

Persoanele care suferă de astm bronșic nu trebuie să consume banane

Banana este bogată în vitamina B6, iar consumul în exces poate duce la afectarea nervilor. Persoanele care suferă de astm bronșic nu trebuie să consume banane.

Mai mult, banana consumată în exces poate duce la inflamații și provoacă alergii. Bananele necoapte pot duce la constipație deoarece conțin mult amidon, care este greu de digerat de organism.

Probleme digestive

Un alt pericol este că fibrele în exces pot provoca probleme digestive. Cantitatea moderată de fibre este bună pentru digestie. Consumul de cantități mari de fibre poate duce la crampe abdominale, gaze și balonare. În plus, fibrele în exces pot interfera cu absorbția mineralelor precum calciul și fierul.

Probleme de sanatate dentară

Banana este un fruct care, deși conține zaharuri naturale, dăunează sănătății dentare, favorizând apariția cariilor dentare. De asemenea, acidul din banane poate ataca smalțul dentar. Bananele nu conțin grăsime, ceea ce le face un fruct bun pentru pierderea în greutate.