Gheorghe Dincă a ucis premeditat și timp de mulți ani, după cum a avut sau nu chef, consideră celebra avocată. Însă nimic nu ar fi fost posibil fără un număr mare de persoane, care i-au fost complici.

„În primul rând polițiștii locali, care i-au permis să circule cu acel autovehicul, apoi doctorul psihiatru care a ales să-l lase liber, deși conform fișei lui suferea de o boală care impunea internarea obligatorie. El doar a fost chemat la control, până în anul 2010, când a plecat în Italia. Dacă nu exista tăcerea medicului psihiatru nu ar fi reușit să-și multiplice crimele odioase”, a spus Maria Vasii la România Tv, care a amintit și de cele două tone de haine găsite în incinta casei groazei.

Familia, anchetată și ea pentru complicitate

„În data de 23 august 2019, s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem şi pentru complicitate la omor, urmare a sesizării formulate de mama victimei Melencu Luiza Mihaela în data de 22 august 2019 cu privire la o presupusă activitate infracţională a numitei Dincă Elena, soţia inculpatului”, a declarat Felix Bănilă, în cadrul conferinței de presă de vineri.

Procurorii au pus sechestru pe toate conturile bancare ale inculpatului și ale societăților comerciale pe care le administra alături de familia sa, precum și trei imobile în Caracal și patru mașini ale lui Dincă. Sunt vizate și conturile soției și ale celor trei copii. În plus, DIICOT a cerut informații și la autoritățile străine în acest sens.

Pe data de 7 august s-a emis un ordin european de anchetă vizând autoritățile din Italia, a precizat șeful DIICOT, și care urmărește identificarea bunurilor și conturilor deținute de Dincă în această țară. Șeful DIICOT a precizat și că la data de 25 iunie 2019 s-a dispus și o comisie rogatorie în Statele Unite ale Americii, fără a da alte detalii suplimentare.