Viorica Dăncilă vrea să facă prăpăd în PSD. Ea are în plan ca timp de două zile să îi cheme la ordine pe baronii PSD.

Potrivit unor surse citate de G4Media. Dăncilă vrea să analizeze, marți, în ședința CEX de la ora 18.00, fiecare județ în parte. Motivul: există nemulțumiri privind mobilizarea în județe care votează în mod tradițional cu PSD la toate tipurile de alegeri.

Un exemplu este Constanța, unde Dăncilă a luat jumătate din totalul voturilor primite de Klaus Iohannis.

Un alt județ vizat este Neamț, condus de baronul Ionel Arsene.

Dăncilă vrea să-l ia la rost și pe baronii Dumitru Buzatu și Marian Oprișan, în condițiile în care la Vaslui și Vrancea, cele mai multe voturi au mers către Klaus Iohannis.

Un alt subiect care se află în atenția șefei PSD este diaspora. Potrivit informațiilor G4Media.ro, Viorica Dăncilă ar vrea să aibă măcar o întâlnire cu românii din străinătate, deși este conștientă că cei mai mulți votează în general cu dreapta la orice tip de alegeri, iar imaginea PSD nu este una bună în rândul comunităților de români.

O altă idee a lui Dăncilă este și o întâlnire cu Mircea Diaconu pentru o eventuală susținere a Vioricăi Dăncilă în turul 2.

Potrivit surselor G4media, la întâlnirea CEX de mâine, social-democrații vor să o excludă pe Ana Birchall, acuzată în interiorul partidului că nu a respectat linia partidului când a fost ministrul Justiției. În plus, șefa PSD este nemulțumită că președintele organizației Sector 1 a acceptat adeziunea de înscriere în partid a lui Cozmin Gușă. Și acesta ar urma să fie exclus în ședinta CEX de mâine.