Fructele despre care nutriționiștii spun că îngrașă mai mult decât prăjiturile

Fructele interzise, cele periculoase pentru siluetă, anunță nutriționiștii, sunt toate cele care conțin zahăr în exces. Potrivit acestor specialiști, ar trebui să renunțăm la toate alimentele care conțin zahăr, dacă vrem să slăbim. Foarte puțini cunosc faptul că anumite fructe sunt mult mai dăunătoare siluetei decât orice desert!

Deși fructele sunt întotdeauna mai sănătoase decât zahărul procesat din prăjituri, acest lucru nu este valabil și dacă ne dorim să scăpăm de kilogramele în plus.

Iată care sunt fructele care ar trebui să fie interzise în toate curele de slăbire!

Smoothie Fructe
Smoothie Fructe SURSA FOTO: Dreamstime

Avocado

Acest fruct conține grăsimi sănătoase, însă din această cauză are un aport caloric mare. În ciuda acestui fapt, conținutul bogat în astfel de grăsimi și fibre îl transformă într-un aliment care oferă sațietate.

Cocos

Nuca de cocos și toate produsele sale derivate (laptele și uleiul de cocos) au multe calorii datorită conținutului ridicat de grăsimi saturate și carbohidrați.

Struguri

Strugurii sunt o importantă sursă de antioxidanți și substanțe nutritive, însă conțin o cantitate mare de zahăr natural. O porție serioasă de struguri poate dăuna siluetei prin aportul mare de calorii.

Banane

Bananele sunt bogate în potasiu și fibre, însă au un conținut caloric mai mare comparativ cu alte fructe. Acest lucru se datorează carbohidraților pe care îi conțin.

Caise

Atenție mare la caisele uscate, acestea conțin cea mai mare concentrație de calorii și zahăr! Caisele normale pot și ele contribui la acumularea de kilograme, însă varianta confiată se remarcă prin faptul că, prin procesul de uscare, conținutul de apă scade, lucru care intensifică concentrația de zahăr.

Cireșe

Cireșele oferă cantități mari de antioxidanți și substanțe nutritive, însă sunt extrem de bogate în zahăr. Pentru evitarea surprizelor, recomandăm consumul moderat.

Mango

Mango are foarte multe vitamine, însă conținutul său ridicat de zahăr și calorii îl poate transforma într-un pericol pentru greutate dacă este consumat în exces.

Alte fructe de evitat în cantități mari sunt: pepenele roșu și galben, perele și merele.

Nutriționiștii recomandă consumul acestor fructe, cu efecte benefice pentru sănătate, însă subliniază necesitatea consumului în porții moderate, ca parte a unei diete echilibrate.