Situația din Turcia devine din ce în ce mai alarmantă. Potrivit Reuters, bilanțul incendiilor violente care devastează de mai bine de trei zile coasta de sud a Turciei a crescut la patru morţi. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de vineri de autoritățile turce.

Potrivit surselor citate, în această săptămâna au fost înregistrate 60 de incendii în 17 provincii, situate în zona de coastă la mările Mediterană şi Egee, alimentate de o caniculă puternică şi rafale violente de vânt.

Pe de altă parte, preşedinţia turcă nu crede în schimbările climatice și temperaturile ridicate și a evocat incendii de origine criminală. Amintim faptul că pe lângă aceste incendii, alte focuri puternice erau în curs în şase provincii,  inclusiv în provincia turistică Antalya şi în provincia Mugla, la Marea Egee, a anunţat ministrul Pădurilor Bekir Pakdemirli.

Patru persoane au decedat în Turcia

În ultimele zile, zeci de sate, dar şi hoteluri au fost evacuate în toiul sezonului estival. Totodată, trei persoane au murit în zona Manavgat, la 75 de kilometri est de Antalya. În ceea ce privește cea de a patra persoană, aceasta a fost găsită moartă joi la Marmaris, în provincia Mugla, la aproximativ 200 de kilometri vest de Manavgat.

În ultimele zile, autorităţile centrale din Turcia au intervenit pentru a salva persoanele aflate în pericol şi pentru a stinge focarul, potrivit Reuters. Peste 100 de persoane au necesitat evacuare, îngrijiri medicale sau au fost afectate de pagube materiale cauzate de incendiu.

Totodată, în cursul zilei de joi, vremea caniculară şi vântul puternic au făcut ca flăcările să se răspândească pe teritoriul oraşului Manavgat, situat la o distanţă de 75 de kilometri est de staţiunea Antalya, precum şi în satele din apropiere. Amintim faptul că meteorologii anunță temperaturi ridicate în Turcia și în următoarea perioadă, deci pericolul de incendii prezintă un risc foarte ridicat