Liviu Dragnea se află la Rahova și mulți dintre cei din PSD au răsuflat ușurați atunci când acest lucru s-a întâmplat.

Ședința de astăzi a PSD a fost o dovadă pentru unii social-democrații că situația nu este deloc așa cum au sperat. Viorica Dăncilă a spus că PSD va organiza peste trei săptămâni un congres pentru validarea unei noi conduceri. Dorința de a-și consolida poziția în partid a fost însă vehement contestată iar cel mai puternic adversar a fost cel care ar fi trebuit să fie mâna ei dreaptă în partid. Este vorba de Paul Stănescu.

El a cerut amânarea Congresului până în toamnă dar pentru că nu s-a bucurat de susținerea majorității liderilor s-a dezis de Dăncilă și și-a dat demisia. Potrivit unor informații oferite de știrile protv, cei doi s-au contrat dur pe marginea datei congresului şi, deşi îi leagă o prietenie veche, relaţiile par să se fi rupt definitiv.

Sursa citată a susținut că deși nu are decât 10 zile la şefia PSD, Viorica Dăncilă este deja criticată în interiorul partidului. Potrivit unor surse din interiorul formaţiunii, mulţi lideri susţin că Dăncilă are acelaşi stil autoritar de a conduce, la fel ca Dragnea.

Întrebată dacă Dăncilă este un Dragnea în fuste, Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD a dat un răspuns edificator. „Nu vreau să-mi spun opinia în faţa camerelor, pentru că asta ar însemna că se constituie un posibil atac”, a spus Firea.

PSD au timp ca până pe 29 iunie să-şi desemneze candidaţii la şefia partidului. În acest moemnt, în partid sunt testate în sondaje inclusiv persoane care sunt dinafara partidului dar care au o imagine bună în ochii electoratului.