Cei doi reprezentanți ai ALDE și Pro România, Norica Nicolai și Sorin Cîmpeanu au depus duminică, la BEC, alianța dintre cele două partide pentru susținerea lui Mircea Diaconu pentru alegerile prezidențiale, scrie stiripesurse.ro.

Ambele partide au trecut peste orgolii declară Norica Nicolai, președintele Consiliului Național al ALDE, un lucru nu foarte ușor în politică.

„Astăzi am depus protocolul Alianţei la Biroul Electoral Central. (…) Ambele partide au înţeles foarte clar că este un moment în care politica dacă mai doreşte să fie acceptată şi respectată de cetăţeni, trebuie să se schimbe fundamental. Ambele partide au trecut peste orgolii, ceea ce nu este ușor în politica românească plină de oameni fără principii dar cu foarte multe orgolii la care își anexează interesele lor personale, de grup sau ale partidelor și le promovează ca fiind soluțiile pentru cetățean, pentru o țară. În realitate, politica s-a îndepărtat de oameni, nu-i mai interesează pe politicieni foarte mult ce se întâmplă cu cetățeanul. Și românii și politicienii pun garduri între sediile de partid. Sunt situații când aceste garduri ascund și crime, așa cum s-a întâmplat și la Caracal”.

Norica Nicolai a făcut o comparație între candidatura lui Mircea Diaconu și nominalizarea lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din SUA.

„Există foarte multă neîncredere în politică și atunci trebuie să vină unii din afara partidelor care să spună că această neîncredere trebuie să capete formele unei încrederi în oameni. V-ați imaginat că Partidul Republican, unul dintre cele mai mari din lune, va alege să-l propună pe Trump, un independent? Nu cred că v-ați imaginat.

Dacă vrem ca politica să mai aibă o șansă și oamenii politici să mai aibă într-o zi respectul cetățeanului, atunci am ales să facem această alianță care susține un om. Din păcate, ani de zile preşedinţii şi-au servit propriile interese, domnul Iohannis şi alţii, au servit interesele de partid şi de grup. Sunt convinsă că Mircea Diaconu va rămâne, dacă va ajunge preşedintele României, un om căruia să-i pese de toţi pentru că sunt apropiată de Mircea şi îl cunosc. De ani de zile a rămas acelaşi, este un om simplu, umblă ca acum 20 de ani, vorbeşte ca acum 20 de ani, nimic nu s-a schimbat în atitudinea lui.

Pentru ambele partide Mircea Diaconu este garanţia că viitorul preşedinte al României va face ce va îi permite Constituţia şi legile de organizare. Nu va mai dori guvernul lui, ci guvernul pe care îl doreşte cetăţenii. Dacă dorim ca această ţară să facă un pas spre normalitate, asta este conduita”, a spus aceasta.

Sorin Cîmpeanu a afirmat că în campania electorală va fi promovat bunul simţ.

„Am ales această alianţă electorală pentru a susţine un om. Este un candidat independent susţinut tehnic de alianţă. Am ales să avem o campanie prezidenţială în care să ne bazăm pe proiecte, pe idei, pe dialogul cu cetăţenii. Vom promova, de asemenea, bunul simţ, profesionalismul şi modestia. Credem că acest candidat ales de către alianţa electorală se potriveşte foarte bine acestui profil (…) Deci vom promova echilibrul, schimbul de idei şi nicidecum injuriile sau alte lucruri din păcate mult prea dure”, a mai spus Cîmpeanu.

Electoratul căruia i se adresează Mircea Diaconu nu este nici de stânga nici de dreapta a spus copreședintele alianței, Norica Nicolai.

„Prea adesea și greșit am făcut distincția dintre electoratul de stânga și de dreapta. Domnul Diaconu se va adresa tuturor românilor. Pentru noi ca alianță nu există stânga și dreapta, nu facem un partizanat ideologic în acest moment”, a spus Norica Nicolai.

Protocolul încheiat între ALDE și Pro România prevede numele colaborării – „Alianța pentru un Om”- și mai multe principii printre care susținerea lui Mircea Diaconu candidat independent la prezidențialele din noiembrie.

Protocolul încheiat de cele două părți precizează că la nivel județean vor fi stabilite grupuri de sprijin pentru candidatul la prezidențiale.