Intrarea în restaurantele din interiorul mall-urilor se va face cu certificatul verde COVID

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a spus că zonele din mall unde se servește mâncarea vor fi delimitate, fiind necesară prezentarea Certificatului Verde la intrare.

„Am fost întrebaţi ce se întâmplă cu zonele din mall unde se serveşte masa. Astfel, hotărârea de ieri prevede că zonele respective vor trebui delimitate, nu înseamnă că se construieşte un perete sau aşa ceva, dar se delimitează intrarea în zona respectivă, se intră printr-un anumit loc, în care se prezintă certificatul verde.

Intrarea la food-court, cum se spune, sau la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde. Se aplică aceeaşi regulă”, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat, vineri, că există localităţi carantinate în judeţele Satu Mare, Maramureş, Botoşani, Sibiu.

„Localităţi carantinate avem în patru judeţe: Satu Mare, Maramureş, Botoşani, Sibiu. În Satu Mare sunt şapte localităţi carantinate, în Maramureş sunt opt localităţi carantinate, în Botoşani două localităţi carantinate, în Sibiu o localitate”, a afirmat Arafat într-o conferinţă de presă.

Acesta a explicat că efectul carantinării se va vedea în cel puţin două-trei zile de la aplicarea ei, când este de aşteptat să înceapă o scădere, chiar dacă nu una abruptă.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu