Tirgul Calatorilor i Gara de Nord. Compania Nationala de Cai Ferate „CFR”, impreuna cu Metropolitan Advertising Network, organizeaza, i premiera, pina pe 22 aprilie, o manifestare compusa din doua evenimente distincte, adresate calatorilor care trec prin Gara de Nord: „Tirgul Martisorului” si „Tirgul Iepurasului”. Aceste tirguri ofera firmelor producatoare de bunuri de larg consum posibilitatea de a se face cunoscute clientilor la o scara mai larga. Clientii aflati i tranzit primesc astfel servicii suplimentare ce se doresc a fi de o foarte buna calitate.

Prin Connex WAP, acces direct la piata de capital. Connex si societatea de valori mobiliare Vanguard ofera primul serviciu de tranzactionare si informare i timp real pe piata de capital i varianta WAP. in acest moment, aplicatia dezvoltata i format WAP de cei doi parteneri este unica pe pietele de telecomunicatii si capital din Rominia.
Ansamblul de pagini WAP cuprinde mai multe sectiuni si ofera i timp real cotatii ale actiunilor tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti si pe piata Rasdaq, precum si cotatii pentru contractele futures tranzactionate la Bursa din Sibiu.

Microsoft Rominia a lansat pe piata programul Small Business. Aplicatia face parte din a treia generatie de solutii pentru lucru i retea, proiectata special pentru a raspunde necesitatilor itreprinderilor mici si mijlocii care au pina la 50 de calculatoare. Small Business Server 2000 include sistemul de operare Windows Server 2000 si generatia programelor Windows 2000 destinate retelelor. „Persoanele care gestioneaza itreprinderi mici si mijlocii si furnizorii lor de tehnologie au nevoie de solutii de retea bazate pe Windows care sa le permita sa raspunda eficient si economic la schimbarile rapide care au loc pe piata”,
a spus Silviu Hotaran, directorul Microsoft Rominia. Microsoft va recomanda un pret de 1.500 de dolari pentru Small Business Server 2000 si licenta pentru cinci
calculatoare.

Camera Americana de Comert i Rominia face afaceri de 4 miliarde de dolari. Investitiile si activitatile comerciale curente realizate de membrii Camerei Americane de Comert (AmCham) i Rominia depasesc patru miliarde de dolari si au generat peste 20.000 de locuri de munca, a anuntat Robert Bing, presedintele AmCham. Robert Bing spune ca, pentru urmatoarea perioada, exista o tendinta de orientare a investitorilor catre domeniul IT, data fiind forta de munca bine calificata din acest domeniu, existenta i Rominia. Un alt domeniu de interes il reprezinta companiile manufacturiere, de productie, care realizeaza exporturi, i special i tarile Uniunii Europene. Masurile pentru imbunatatirea modalitatii de derulare a afacerilor i
Rominia propuse de AmCham, transmise si noului Guvern, includ aspecte privind protejarea proprietatii industriale, imbunatatirea sistemului de taxe, modernizarea dotarilor sistemului de sanatate, reglementarea dreptului de proprietate asupra pamintului a investitorilor straini, precum si aplicarea unui sistem de contabilitate
transparent.

Swisscontact Senior Expert Corps acorda consultanta IMM-urilor. intreprinderile mici si mijlocii pot beneficia de consultanta gratuita din partea firmei elvetiene Swisscontact Senior Expert Corps, programul-pilot al acestei companii debutind cu societatea Romsys din sectorul tehnologiei informatiei. Swisscontact Senior Expert Corps are ca obiectiv acordarea de sprijin itreprinderilor si itreprinzatorilor, prin misiuni de lucru pe o perioada de una-trei luni specializate pe introducerea si dezvoltarea de noi produse si servicii, consultanta pentru management, planificarea si controlul costurilor, marketing si instruirea personalului. Al doilea proiect al firmei elvetiene i Rominia va fi i domeniul turismului si va icepe i luna aprilie, iar i pregatire sunt alte patru proiecte i domeniul turismului si i sectorul bancar.

Europa ajunge la Sulina. Noua statiune turistica Europa, proiect initiat de Ministerul Turismului, va fi amplasata i vecinatatea orasului Sulina, au stabilit Dan Matei Agathon, ministrul turismului, si Miron Mitrea, ministrul lucrarilor publice, transporturilor si locuintei. Pentru realizarea acestui proiect se are i vedere atragerea unor investitori straini. Statiunea „Europa” este un proiect al Guvernului menit sa creasca numarul de turisti straini care viziteaza anual Rominia.

Daewoo Rominia va exporta masini i China. Daewoo Automobile Rominia a semnat un contract cu Consiliul de Stat al Republicii Populare Chineze privind livrarea a 2.000 de autovehicule Nibira si Matiz pe piata chineza. incepind din luna aprilie, Daewoo Rominia va livra lunar 500 de masini i Venezuela, urmind ca numarul acestora sa ajunga la 700 de bucati pe luna. Daewoo va semna i curind un contract prin care va livra 300 de masini pe luna i Algeria. Anul acesta, Daewoo Rominia si-a propus sa exporte 12.000 de masini. in 2000 exporturile Daewoo au constituit 1,1% din totalitatea exporturilor Rominiei.