In subordinea MCTI se afla Inspectoratul General pentu Comunicatii, SN Radiocomunicatii, Posta Romana, RomTelecom, Institutul National de Studii si Cercetari pentru Comunicatii, Institutul National de Cercetare si Dezvoltare in Informatica.

Apemin Tusnad a reluat imbutelierea. Incepand din ziua de 7 martie 2002, a fost reluata imbutelierea apei minerale Tusnad dupa ce analizele efectuate de Larex au confirmat ca apa provenita din sursa „Tusnad nou” se inscrie in parametrii normali. Centrul National pentru Incercarea si Expertizerea Produselor, Larex, suspendase imbutelierea apei minerale la data de 1 martie 2002, intrucat se constatase depasirea concentratiei de azotiti.

Imprumut extern. Ministerul Finantelor Publice va lansa o emisiune de euroobligatiuni in valoare maxima de 750 milioane euro si cu scadenta la zece ani. Banii vor fi folositi pentru finantarea deficitului bugetului de stat. Emisiunea de obligatiuni va fi intermediata de un consortiu format din bancile de investitii Deutsche Bank, ING Barings, JP Morgan si Salomon Smith Barney Citigroup.

Proceduri mai simple pentru inregistrarea firmelor. Guvernul va elimina obligativitatea obtinerii unor avize de catre societatile comerciale aflate in procedura de inregistrare. Potrivit premierului Adrian Nastase, avizele fito-sanitare, PSI si cele legate de conditiile de munca vor fi inlocuite cu angajamente luate de aceste societati privind indeplinirea conditiilor legale de functionare. Institutiile din domeniu vor verifica, ulterior, daca societatile si-au respectat angajamentele.

Tarom va renunta la unele curse interne. Pentru a micsora pierderile financiare, compania nationala de transport aerian va pastra doar destinatiile pe care afluxul de calatori este ridicat. Printre acestea se numara Timisoara, Cluj si, probabil, Iasi si Sibiu. In anul trecut, Tarom a reusit sa reduca pierderile la numai 38 milioane USD, fata de 62 milioane USD in 2000. In anul 2001, pierderile financiare inregistrate de cursele interne au totalizat opt milioane USD; Tarom vrea sa reduca la jumatate nivelul acestora in 2002.

Angajari la bursa locurilor de munca. Vineri, 8 martie, 977 de femei au fost angajate pe loc la bursa locurilor de munca, iar alte peste 20.000 au fost selectionate pentru angajare. Peste 45.000 de persoane au participat la selectia organizata, in exclusivitate pentru femei, de catre Agentia Nationala de Ocupare si Formare Profesionala la sediul Bursei Romane de Marfuri. Agentia va organiza, in acest an, inca trei burse ale locurilor de munca.

„Vrei sa fii miliardar?” pe telefonul mobil. Operatorul de telefonie mobila MobiFon organizeaza un concurs prin care orice abonat al serviciului Connex poate castiga un miliard de lei, daca raspunde corect in 2 minute la 15 intrebari trimise pe SMS. Pentru a primi regulamentul concursului „Vrei sa fii miliardar”, participantii trebuie sa trimita un SMS cu textul M la numarul 858. In fiecare luna, primii trei concurenti primesc, in ordinea descrescatoare a scorului, 10 milioane, 5 milioane, respectiv 3 milioane lei. Marele premiu de 1 miliard va fi acordat jucatorului care a obtinut cel mai bun scor in perioada 11 martie-31 iulie 2002. Regulamentul concursului pe telefonul mobil este asemanator jocului de televiziune omonim.

Taxe si impozite locale pe Internet. Baia Mare este prima localitate din tara in care contribuabilii pot afla prin Internet ce datoreaza adminsitratiei publice locale. O aplicatie realizata de firmele Indeco Soft Baia Mare si RDS Baia Mare pentru primaria din acest oras ofera contribuabililor posibilitatea de a afla cat au de platit pentru cladiri, terenuri, masini etc. accesand pagina http://impozite.baiamare.rdsnet.ro. In acelasi site sunt cuprinse si informatii despre platile similare efectuate de contribuabili in anii trecuti. Confidentialitatea datelor este asigurata de o parola pe care contribuabilul o introduce o data cu inregistrarea sa ca utilizator al sistemului, la prima vizita pe site-ul mentionat. Prin intermediul acestui site, baimarenii vor putea achita taxele si impozitele locale dupa intrarea in vigoare a normelor de aplicare a legii privind plata pe cale electronica a acestor taxe.