Fuziune la Electrolux
Compania suedeza Electrolux AB, cel mai mare producator de aparatura electrocasnica din lume, a anuntat crearea societatii pe actiuni Electrolux Romania SA, prin fuziunea fabricii Electrolux Samus SA din Satu Mare cu societatea Electrolux Romania SRL din Bucuresti.
Electrolux detine 99,52% din actiunile fabricii de aragazuri Samus SA din Satu Mare. In decembrie 1997, grupul Electrolux a achizitionat pachetul majoritar de actiuni – 97% la fabrica de aragazuri Samus, devenind cel mai important investitor strain din Satu Mare. In decembrie 1997, grupul suedez Electrolux a achizitionat pachetul majoritar de actiuni – 97% la fabrica de aragazuri Samus Satu Mare.

Scad preturile la Dacia
Preturile automobilelor Dacia berlina si Dacia break se reduc, in perioada 3 mai – 3 iunie, cu doua milioane lei, iar modelul Nova va fi mai ieftin cu patru milioane lei, in cadrul unei noi oferte speciale lansate de societate, oferta care urmeaza celei valabile in intervalul 3 – 29 aprilie, cand reducerea de pret a fost de aproximativ sase milioane lei. Persoanele care doresc sa cumpere automobile Dacia prin intermediul Bancii Romane pentru Dezvoltare (BRD) pot beneficia, incepand cu 3 mai, de o oferta de credit cu dobanda redusa la 52%, fata de 57% cat se practica in mod obisnuit, informeaza un comunicat al Automobile Dacia, reluat de agentia Mediafax. Totodata, BRD pune in aplicare pentru toti clientii Dacia un program special de finantare, cu rate lunare egale: pentru un automobil Dacia, la pretul de 57 de milioane de lei, avansul este de 28,5 milioane de lei, iar ratele lunare egale sunt de 1.340.000 lei, pe o durata de 60 de luni.

Oamenii de afaceri cer urgentarea legii patronatelor
Reprezentantii comunitatilor oamenilor de afaceri si ai patronatelor din Romania au solicitat prim-ministrului Mugur Isarescu sa retraga Legea patronatelor din Senat si sa propuna adoptarea acesteia sub forma unei ordonante de urgenta. Presedintele Uniunii Generale a Industriilor din Romania (UGIR) 1903, George Copos, a precizat ca acest act normativ va stabili organizarea coerenta a patronatelor din Romania. „Acum sunt aproximativ noua confederatii patronale la nivel national si trebuie sa ne apropiem de organizarea din Uniunea Europeana”, a spus Copos, citat de agentia Mediafax. Totodata, reprezentantii oamenilor de afaceri din Romania l-au rugat pe seful Executivului sa abroge Decizia nr. 939 din 24 iunie 1948 a Consiliului de Ministri, semnata de Petru Groza si publicata in Monitorul Oficial, privind dizolvarea UGIR.

Seful statului a promulgat Legea bugetului de stat
Presedintele Constantinescu a promulgat Legea Bugetului de stat si Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2000.
Constantinescu a declarat ca actualul buget va stimula investitiile prin reducerea impozitului pe profit de la 38 la 25% si prin alte masuri de reducere a fiscalitatii, respectiv reducerea veniturilor bugetare din impozite directe, de la 5,5% din PIB la 0,4. Totodata, fixarea deficitului bugetar la 3 la suta din PIB va micsora nevoia de indatorare a statului, ceea ce va duce la cresterea credibilitatii externe a Romaniei si la scaderea ratei dobanzii, a spus Constantinescu. El a adaugat ca alocarea cheltuielilor bugetare reflecta mai bine decat in alti ani prioritatile Romaniei.

Numarul verde – serviciu telefonic gratuit
Firma Voxline Communication a lansat in Romania un nou serviciu telefonic cu acces gratuit, aliniind Romania la standardele Comunitatii Europene in materie de telecomunicatii. Numarul verde este utilizat in aproape toate tarile din Occident, serviciul permitand o multitudine de utilitati, atat sociale (hot-line, help-line, emergency-line, televoting), cat si economice (informatii privind utilizarea produselor si serviciilor, dispecerat service, reclamatii). Numarul verde poate fi apelat gratuit de la orice post telefonic din reteaua fixa nationala si se va folosi prin apelarea unei numerotatii de tip 01-80.82.xxx.
Informatii legate de acest serviciu pot fi obtinute la 01-80.82.808 (prefixul se formeaza obligatoriu si din Bucuresti) sau la adresa: numarul. verde@voxnet.ro.

O noua banca comerciala
Din 8 mai a.c., comunitatea bancara romaneasca s-a imbogatit cu un nou membru, prin deschiderea Bancii Comerciale Volksbank Romania, sucursala a institutiei austriece OSTERREICHISCHE VOLKSBANKEN – AG. Sucursala romaneasca este operationala din 8 mai la sediul din strada Cpt. Av. Alexandru Serbanescu nr. 50, sector 1 Bucuresti, tel.: 2324097, fax: 2327459.

Dialog intra in cursele auto
Dialog este sponsorul principal al echipajului Dialog Renault Rally Team, care va concura in cadrul Campionatului National de Raliuri de anul acesta. Parteneriatul dintre Dialog si George Grigorescu, pilotul masinii de concurs Renault Maxi Megane, a inceput in urma cu un an, cand Dialog a decis sa sustina financiar participarea acestui echipaj la Campionatul National de Raliuri. Ca si anul trecut, pe intreaga perioada a competitiei, parteneriatul dintre Dialog si echipajul Renault Maxi Megane se va concretiza prin actiuni de promovare reciproca: conferinte de presa, mese rotunde, promotii speciale cu ocazia curselor. Campionatul National de Raliuri, editia 2000, are in program urmatoarele curse: raliul Hunedoara (Deva), raliul Clujului, raliul Castanelor (Baia Mare), raliul Romaniei (Brasov), raliul Dacia (Pitesti), raliul Banatului (Timisoara) si raliul Harghitei (Odorheiul Secuiesc).