Sfârşitul lui Vladimir Putin! Serviciile secrete americane au aflat tot: Nu mai poate

Șeful serviciilor de informații ale Pentagonului spune că forțele rusești s-au dovedit incapabile să atingă obiectivele inițiale ale președintelui Vladimir Putin în Ucraina, așa cum stau lucrurile în prezent.

Regresele Federației Ruse dovedesc că forțele sale sunt incapabile să atingă obiectivele inițiale ale președintelui Vladimir Putin de a invada țara în situația actuală, a declarat vineri șeful serviciului de informații al Pentagonului.

„Ajungem la un punct în care cred că Putin va trebui să își revizuiască obiectivele acestei operațiuni”, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe, generalul-locotenent Scott Berrier, directorul Agenției de Informații a Apărării.

Acesta a mai spus „Este destul de clar acum că … nu va fi capabil să facă ceea ce intenționa inițial să facă”.

Forțele rusești au suferit eșecuri majore de la lansarea, săptămâna trecută, a contraofensivei ucrainene, care a forțat trupele Moscovei să se retragă din mari porțiuni din nord-estul Ucrainei.

„Rușii au planificat o ocupație, nu neapărat o invazie, iar acest lucru i-a făcut să dea înapoi”, a spus Berrier, citând reticența de până acum a lui Putin de a mobiliza complet forțele rusești pentru a aduce mai mulți oameni în luptă.

Locatarul de la Casa Albă și alți oficiali ai Administrației acestuia nu au calificat retragerea rusă drept o victorie ucraineană sau un punct de cotitură în război, în timp ce analiștii sunt de părere că este imposibil de evaluat ceea ce s-ar putea întâmpla în continuare în ceea ce privește conflictul ruso-ucrainean.

„El se apropie de un punct de decizie”, a spus Berrier despre Putin. „Care va fi această decizie nu știm. Dar asta va determina în mare măsură cât va dura acest conflict”, scrie ABC News.

„Apetitul pentru risc” al lui Putin

Berrier a luat cuvântul în cadrul unui grup de discuții cu alți oficiali de rang înalt la Summitul Comunității de Informații și Securitate Națională de la National Harbor din Maryland, la periferia Washingtonului.

Directorul adjunct al CIA, David Cohen, a declarat că „apetitul pentru risc” al lui Putin nu trebuie subestimat.

„Nu cred că ar trebui să subestimăm aderența lui Putin la agenda sa inițială, care a fost aceea de a controla Ucraina. Nu cred că am văzut vreun motiv să credem că s-a îndepărtat de acest lucru”, a declarat David Cohen.

Vladimir Putin nu ia în serios contraofensiva Ucrainei

Recenta contraofensivă a Ucrainei nu va schimba planurile Rusiei, a declarat Vladimir Putin în primele sale comentarii publice pe această temă.

Într-o faptă remarcabilă, forțele ucrainene spun că au capturat peste 8.000 de kilometri pătrați în șase zile în regiunea nord-estică Harkov.

Pe acest fond, liderul de la Kremlin a declarat, după un summit al Organizației de Cooperare de la Shanghai din orașul uzbec Samarkand, că el nu s-a grăbit, în timp ce ofensiva din regiunea ucraineană Donbas rămâne în desfășurare. De asemenea, el a precizat că, până în prezent, Rusia nu și-a desfășurat toate forțele.

„Operațiunea noastră ofensivă în Donbas nu se oprește. Avansează – nu într-un ritm foarte rapid – dar cuceresc treptat tot mai mult teritoriu”, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

În plus, președintele Federației Ruse a comentat contraofensiva Ucrainei și nu și-a putut abține un zâmbet atunci când a venit vorba despre cât timp va reuși țara lui Volodimir Zelenski să țină această contraofensivă.

„Autoritățile de la Kiev au anunțat că au lansat și că desfășoară o operațiune activă de contraofensivă. Ei bine, să vedem cum se dezvoltă, cum se termină”, a declarat Vladimir Putin și a afișat un zâmbet care a fost subiectul mai multor publicații internaționale.