Începe al Treilea Război Mondial? Rusia face acuzații grave la adresa SUA și Ucraina

Jurnalistul Robert Turcescu i-a provocat pe Octavian Hoandră și Bogdan Comaroni să analizeze declarația de miercuri a ministrului Apărării din Rusia, Serghei Șoigu, declarație aproape absentă din presa românească.

Pentagonul (SUA) a finanțat activitățile a peste 30 de laboratoare biologice din Ucraina, care dezvoltă componente ale armelor biologice, ceea ce reprezintă o amenințare directă pentru statele membre ale Organizației de Cooperare de la Shanghai (SCO), a declarat miercuri Serghei Şoigu, citat de agenția de presă TASS.

„Aș dori în special să subliniez dovezile descoperite în timpul operațiunii militare speciale din Ucraina. Documentele pe care le-am făcut publice demonstrează că Pentagonul a finanțat peste 30 de bio-laboratoare ucrainene. Cercetările extrem de periculoase au fost efectuate clandestin, cu participarea și îndrumarea experților din cadrul SUA”, a afirmat Serghei Șoigu, la o întâlnire oficială a șefilor apărării din statele membre SCO.

Potrivit spuselor sale, proiectul avea ca scop „dezvoltarea componentelor armelor biologice și testarea modalităților de destabilizare a situației epidemiologice”.

Robert Turcescu a remarcat că, dincolo de diverse teorii ale conspirației, cel mai suspect e faptul că există în toată lumea o opacitate totală vizavi de activitatea acestor laboratoare din Ucraina.

„Ce fac ăștia în laboratoarele biologice? Existența lor nu poate fi negată, există și în China, există și în Ucraina, există și în Rusia. Armă biologică ca să ce și ca să cum? Pot să mă gândesc că mizeriile astea din ultimii ani cu tot soiul de virusuri, sunt rezultatul unei proaste gestionări? (…) Există scandaluri internaționale cu acuze venind chiar din partea americanilor că la chinezi există astfel de laboratoare. În condițiile astea de ce nu discutăm de așa ceva?”, a spus jurnalistul, relatează evz.ro.

Al Treilea Război Mondial s-ar putea să fie un război biologic

Bogdan Comaroni (jurnalist de investigații) a reamintit faptul că există o anchetă laborioasă și bine documentată a unei jurnaliste din Bulgaria, Dyliana Gaytandzhieva, care demonstrează că laboratoarele biologice din Ucraina erau implicate în activități suspecte cu ani de zile înainte de izbucnirea războiului cu Rusia.

„Din 2017 era ancheta jurnalistei bulgăroaice. Armele biologice nu sunt o noutate, numai că s-au făcut convenții care interzic folosirea lor în masă, adică sunt reglementate cercetările, nu se mai fac în așa-zisa lume civilizată. De fapt Occidentul finanțează prin terți.

S-a demonstrat că la Wuhan de pildă, ăștia ai lui Fauci (n.r. – consilierul lui Biden pe politici de pandemie) au finanțat printr-o firmă terță toate cercetările de la Wuhan. Au fost în Congresul SUA cu acel câștig de funcție, practic s-a demonstrat că un virus natural a fost îmbunătățit artificial,  schimbat ca informație genetică. Câștig de funcție însemna să-i crească agresivitatea și să se poată răspândi foarte tare.

Departamentul a respins finanțarea. Documentele astea de care spune Șoigu, pe care presa din România nu le-a dat, în Occident s-au publicat. Au fost filmări, o parte din documente s-au dus la ONU. Acolo demonstrează că în laboratoarele din Ucraina se făceau cercetări pe viruși, dar și pe boli care erau de mult eradicate. Sunt boli care reapar în Europa (…)

Invit pe toată lumea să citească articolul bulgăroaicei, erau documente și probe care apăreau pe site-ul Pentagonului (..) Inclusiv Obama, care era senator, a spus că trebuie făcută în Ucraina securitatea biologică. Doi, OMS a zis când a început războiul că trebuie distruși toți agenții patogeni care se află în Ucraina”, ”, a explicat Bogdan Comaroni.

Potrivit spuselor sale, în realitate, și în Rusia și în Belarus sau Georgia sunt astfel de laboratoare, „unde se fac experimente biologice foarte periculoase”, deci războiul biologic poate fi o consecință nefastă a războiului din Ucraina. „E o hartă întreagă”, a conchis Bogdan Comaroni.