Reprezentantul Franței a obținut 50 de puncte, iar pe locul doi ar fi la egalitate Laura Codruța Kovesi și reprezentantul Germaniei, câte 29 de puncte fiecare. 

„Este extrem de important acest vot dat în Coreper, o parte a Consiliului. Decizia e luată la nivel de ambasador. Asta înseamnă că cei care au fost prezenți în această ședință au reprezentat interesele statelor membre. Când s-a tras linie s-au adunat 50 de puncte pentru francez și câte 29 de puncte pentru Laura Codruța Koveși și pentru reprezentantul Germaniei. Consiliul și PE eu putere egală. Există un prim nume pentru ceea ce înseamnă Parchetul European. Francezul este nominalizarea dinspre Consiliu. Urmează ca Parlamentul să se pronunțe pe data de 27. Audierea celor trei are loc pe 26 februarie. Dacă acest nume nu este tot al francezului, va există o negociere între cele două instituții”, a spus Sabina Iosub. 

Laura Codruța Kovesi a trimis o scrisoare Comisiei LIBE, acolo unde va fi audiată, pe 26 februarie, pentru ocuparea funcției de procuror-șef al Parchetului European. În această scrisoare, Kovesi își prezintă planul de management, cum ar trebui să arate acest Parchet European în viziunea sa, conform A3.

Candidatura Laurei Codruței Kovesi la șefia Parchetului European a stârnit multe controverse. La nivel european fosta șefă DNA a atras multe simpatii și susținătorii importanți. În plan intern lucrurile stau total opus. Din cauza candidaturii sale, Guvernul României este într-o situație tensionată cu Parlamentul European. Kovesi nu este susținută de Guvernul propriei țări. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că a fost adoptată ordonanţa de urgenţă privind procedura de selecţie a procurorului european din partea României, măsură ce o vizează în mod direct pe Kovesi. 

Pe numele lui Kovesi a fost deschis un nou dosar penal, în care este acuzată de semnarea protocoalelor secrete cu SRI, pe vremea când aceasta ocupa funcţia de procuror general al României. Nu mai puţin de 18 dosare există la Secţia de investigare a magistraţilor pe numele fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi.