Compania, aflată la a doua încercare de operare a rutei Lisabona – București, spune că retragerea sa din România vine pe fondul profitabilității slave, care nu justifică în niciun fel continuare zborurilor.

Compania aeriană TAP Air Portugal a anunțat că, începând cu data de 27 ianuarie 2019, nu va mai opera ruta directă Lisabona – Bucureşti. Zborurile pe această rută au fost reluate în vara anului trecut, după ce renunțase la acestea în primăvara lui 2016. 

Clienţii cu bilete de avion deja cumpărate vor fi protejaţi pe zborurile altor companii aeriene şi vor fi informaţi despre noile rute sau vor putea solicita rambursarea sumelor achitate, în cazul în care vor dori anularea biletelor.

Pasagerii din România vor putea contacta Call Center-ul din Lisabona, la numărul de telefon: +351 218 411 100.

Reprezentanții TAP spun că societatea regretă întreruperea operării pe această rută. Aceasta a fost a doua încercare de operare pe piaţa din România. Operarea reluată şi-a dovedit încă o dată profitabilitatea scăzută, ce nu ar justifica continuarea zborurilor pe ruta Lisabona – Bucureşti, precizează reprezentanții companiei aeriene.

TAP Air Portugal a revenit in iulie 2017 în România, cu zboruri directe pe ruta Lisabona – București, și estima că va transporta, până la sfârșitul anului respectiv 70.000 de pasageri.

În prezent, numai Blue Air mai operează zboruri directe între București și Lisabona, iar Wizz Air va relua zborurile pe această rută în aprilie 2019.