Ordonanța de clasare a unui dosar penal care îl viza pe președintele Klaus Iohannis, despre care ministrul Justiției a pretins că că îi aparține procurorului general Augustin Lazăr, a fost de fapt semnată de Cristian Lazăr, procuror adjunct la Parchetul General, potrivit site-ului Lumea Justiției.

”In momentul in care a anuntat ca propune revocarea lui Augustin Lazar din functie, ministrul Justitiei Tudorel Toader a precizat ca la dosarul de candidat al Procurorului General s-a identificat o ordonanta de clasare pe care “procurorul Lazar” ar fi dat-o intr-un dosar al presedintelui Iohannis, care ulterior avea sa il numeasca in functie. Apoi, in comunicatul de miercuri seara, 31 octombrie 2018, Tudorel Toader a explicat ca la dosarul lui Lazar s-a gasit o ordonanta de clasare pentru Iohannis, intr-un dosar din 2013.  Ei bine, din informatiile Lumea Justitiei, este foarte posibil ca ordonanta la care se refera Tudorel Toader sa nu ii fi apartinut lui Augustin Lazar, ci lui Cristian Lazar in prezent adjunct al Sectiei de urmarire penala si criminalistica din PICCJ. Este vorba despre ordonanta 644/P/2013, din 18.09.2014. Iar dintr-o regretabila eroare, dar de nepermis, acesta sa ii fi incurcat pe cei doi”, scriu cei de la Lumea Justiției.

Ministerul Justiției susține într-un comunicat postat pe site că în dosarul de numire a lui Augustin Lazăr în funcția de procuror general, dosar aflat la Ministerul Justiției, ”s-a identificat o Ordonanță de clasare pentru un dosar deschis în anul 2013 pe numele primarului Municipiului Sibiu de la acea dată, domnul Klaus Werner Iohannis”. Toader nu a făcut public documentul, dar a precizat că a cerut CSM acordul pentru publicarea documentului.

Reamintim că CSM l-a contrazis săptămâna trecută pe ministrul Tudorel Toaderşi a negat că la dosarul lui Lazăr ar fi fost depusă o astfel de ordonanţă de clasare dată de Lazăr lui Iohannis. CSM a răspuns unei solicitări a procurorului general, care a cerut oficial o copie după ordonanța de clasare care ar fi atașată la dosar, iar CSM a răspuns că nu a identificat un astfel de document.

SURSA: g4media.ro