Compania suedeză Ericsson estimează că numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a ajuns la 5 miliarde şi continuă să crească rapid, cu câte 2 milioane de utilizatori noi pe zi.

Pe baza informaţiilor disponibile în industrie, Ericsson estimează că abonamentul cu numărul 5 miliarde a fost încheiat joi, 8 iulie 2010. Prin comparaţie, în anul 2000 doar aproximativ 720 milioane de persoane din lume foloseau servicii mobile de telefonie, un număr care astăzi nu acoperă nici măcar toţi utilizatorii din China. 

Segmentul conexiunilor de broadband mobil se dezvoltă într-un ritm la fel de alert precum cel al telefoniei mobile. Industria de telecomunicaţii preconizează un total de peste 3,4 miliarde de conexiuni de broadband mobil până în 2015 (în creştere faţă de cele 360 de milioane înregistrate în 2009). De altfel, studiile realizate până în prezent arată că, în curând, 80% din populaţia lumii va accesa Internetul cu ajutorul dispozitivelor mobile.

Pe pieţele dezvoltate, creşterea traficului în reţele mobile este susţinută de rata crescută de utilizare a dispozitivelor conectate. În acord cu această tendinţă, Ericsson estimează un număr total de 50 de miliarde de dispozitive conectate până la sfârşitul acestei decade.

SURSA: Ericsson