Achiziţia va lua forma unei vânzări directe de active pentru un preţ net de 50 milioane de dolari, sumă care poate fi încă ajustată în funcţie de situaţia contabilă finală. Tranzacţia va fi supusă tuturor aprobărilor şi altor condiţii obişnuite de reglementare.
GDNT este una dintre cele mai importante companii de cercetare, dezvoltare şi producţie din China şi unul dintre principalii furnizori ai Ericsson în urma achiziţiei diviziilor specializate în CDMA şi GSM ale Nortel.
GDNT a fost fondată în 1995 sub forma unei companii de tip joint venture între Nortel, o companie canadiană de telecomunicaţii şi mai multe companii şi operatori telecom din China. Tranzacţia va include şi centre de dezvoltare şi producţie din China, precum şi servicii de suport şi relaţii cu clienţii. Aproximativ 1.100 de angajaţi, dintre care 550 ingineri specializaţi în cercetare şi dezvoltare vor fi integraţi în grupul Ericsson pe parcursul lunilor următoare.
„Suntem încântaţi să putem include competenţele acestei companii pentru a susţine cea mai nouă unitate de business a Ericsson. Echipele de CDMA şi GSM preluate de la Nortel ne-au permis să construim o bază puternică pentru activitatea noastră în această zonă. Achiziţia GDNT ne consolidează poziţia şi ne ajută să controlăm direcţia în care evoluăm, ” a declarat Rima Qureshi, şeful diviziei Ericsson CDMA Mobile Systems.
Tranzacţia este aşteptată să aibă un impact pozitiv asupra rezultatelor financiare ale Ericsson în anul care urmează încheierii sale.