Qatarul a spus despre presiunea vecinilor săi mai mari că este o 'blocadă ilegală' menită a-i reduce suveranitatea şi că ultimatumul dat de Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Egipt şi Bahrain este absurd. Erdogan a afirmat că Turcia apreciază şi este de acord cu răspunsul dat de Doha la cele 13 solicitări, printre care se numără închiderea reţelei de televiziune prin satelit Al Jazeera, limitarea relaţiilor cu Iranul şi închiderea unei baze turce din Qatar.

Erdogan a declarat că Turcia s-a oferit să instaleze o bază militară în Arabia Saudită, precum şi în Qatar, dar Riadul nu a oferit niciun răspuns. "Deşi nu ne-au oferit încă niciun răspuns asupra acestui lucru, a cere Turciei să îşi retragă trupele (din Qatar) este un gest lipsit de respect la adresa Turciei", a spus el, într-un discurs la ieşirea dintr-o moschee din Istanbul după rugăciunile de Eid al-Fitr, sărbătoarea care marchează sfârşitul Ramadanului.

Qatarul a confirmat sâmbătă existenţa unei liste cu 13 cereri comunicate de Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrain şi Egipt, care au rupt legăturile cu Doha în această lună pe motiv că micul emirat ar sprijini terorismul, lucru negat de autorităţile de la Doha.Agerpres