Epson, lider la nivel mondial în realizarea de produse inovatoare în domeniul imaginii – imprimante, proiectoare şi LCD-uri, anunţă că va participa în calitate de sponsor principal la FESPA Digital 2009, cel mai important târg european din industria serigrafiei şi tiparului digital de mari dimensiuni.

În cadrul acestui eveniment, Epson îşi va prezenta tehnologia inovatoare de imprimare digitală Micro Piezo™, concepută pentru soluţii de listare de calitate destinate pieţelor artei decorative, designului interior şi serigrafiei.

Alături de Epson, la standul de prezentare vor fi reprezentaţi cinci parteneri strategici din industrie care vor demonstra avantajele tehnologiei de listare digitală într-o serie de aplicaţii specifice pieţelor verticale. Blanc Canvas, Caldera, ColorGATE, EFI şi Ergosoft vor produce de la echipamente serigrafice tradiţionale până la printuri de semnalizare sau lenticulare şi imprimeuri pentru materialele textile:

  • Blanc Canvas va folosi imprimantele Epson Gemini 4 şi Epson Stylus Pro 7880 pentru a prezenta o soluţie de listare pe pânză, destinată zonei de retail. De asemenea, va arăta cum se poate produce tapet folosind acest echipament Epson şi va demonstra o soluţie de imprimare pe metal cu ajutorul imprimantei Epson Stylus Pro 7990.  
  • Caldera va demonstra o soluţie de producere a printurilor lenticulare şi de imprimare pe textile pentru interior cu ajutorul imprimantei de mari dimensiuni Epson Stylus Pro GS6000. 
  • ColorGATE va produce tapet de calitate superioară cu ajutorul modelului Epson Stylus Pro GS6000, iar cu Epson Stylus Pro 11880 va face o demonstraţie de imprimare pe o pânză CFT. 
  • EFI va produce backlit film cu ajutorul Epson Stylus Pro GS6000, şi va arăta soluţii de proofing folosind imprimanta Stylus Pro 4880.
  • ErgoSoft va folosi, de asemenea, imprimanta Epson Stylus Pro GS6000 pentru a produce textile de calitate pentru designul interior. De asemenea, cu ajutorul imprimantei  Epson Stylus Pro 7900 va prezenta o soluţie de proofing pe material textil.

Unul din principalele echipamente prezentate de Epson la stand va fi modelul Epson Stylus Pro GS6000, o imprimantă de format mare de până la 64 de inci, care foloseşte cerneala Epson UltraChrome™ GS pe bază de solvent ecologic, fiind o soluţie fără emisii de compuşi organici volatili. Datorită versatilităţii în listarea pe substraturi cretate, Epson Stylus GS6000 este o soluţie flexibilă ideală pentru multiple aplicaţii comerciale. Calitatea printului indoor şi durabilitatea printului outdoor sunt asigurate de cerneala Epson UltraChrome GS, cu un gamut de 8 culori (C,M,Y,K,LC,LM,+ O,G) pe bază de solvenţi ecologici, disponibile în cartuşe mari de 950 ml. Paleta bogată oferă posibilitatea listării culorilor speciale Pantone, specifice industriei publicităţii. În plus, Epson UltraChrome GS este prima cerneală pe bază de solvenţi ecologici care nu necesită avertizare de biohazard.

Claes Jeppsson, Senior Business Manager, LFP şi LFP Solutions, Epson Europe a declarat: “Suntem încântaţi că suntem partenerii principali ai FESPA Digital 2009. Fiind cel mai important târg european din industria serigrafiei şi tiparului digital de mari dimensiuni, FESPA urmează tendinţa de tranziţie de la tiparul analog la cel digital. Epson este unul din pionierii acestei mişcari de tranziţie prin tehnologiile inovatoare de imprimare digitală şi avem convigerea că acest segment de piaţă va creşte în continuare, în special în zonele artei decorative şi designului interior.”

Epson Europe vă aşteaptă la standul G30, hala 4, din cadrul centrului expoziţional RAI  Amsterdam, unde, în perioada 12 – 14 mai 2009, se va desfăşura târgul FESPA Digital 2009. Veţi avea ocazia de a privi îndeaproape şi de a testa aceste tehnologii şi produse.

Epson este lider global în produse de imagine, incluzând imprimante, proiectoare 3LCD şi LCD-uri de dimensiuni mici şi mijlocii. Cu o cultură inovatoare şi creativă, Epson se dedică depăşirii viziunii şi aşteptărilor clienţilor din întreaga lume cu produse cunoscute pentru calitatea, funcţionalitatea, caracterul compact şi eficienţa energetică superioare.

Epson este o reţea formată din 93.279 angajaţi în 107 de companii în toată lumea şi este mândră de contribuţia continuă la mediul econimic global şi al comunităţilor în care este localizată. Făcând parte din corporaţia japoneză Seiko Epson, grupul a avut vânzări consolidate de 1,347 miliarde de yeni în anul fiscal 2007.

Epson Europe B.V., cu sediul în Amsterdam, este centrul zonal al grupului pentru Europa, Estul Mijlociu, Rusia şi Africa. Cu o forţă de muncă alcătuită din 2,400 angajaţi, vânzările Epson Europa în anul fiscal 2007 au fost de 1,854 milioane de euro