După o evoluţie relativ liniară, piaţa de printing a înregistrat în ultimul trimestru din 2011 o creştere de peste 28% comparativ cu perioada similară a anului precedent, fiind impulsionată de clienţii de business care vor sa obţină pe termen lung şi mediu optimizări la nivelul costurilor operaţionale şi care şi-au reluat investiţiile în sectorul IT. Astfel, există o evoluţie a cererii pentru imprimante care să tipărească volume mari la costuri mici. Epson România, care a înregistat în 2011 vânzări totale de opt milioane de euro, îşi concentrează strategia pentru acest an pe lansarea de echipamente cu un cost de exploatare scăzut.

Astfel, compania a introdus pe piaţa locală trei imprimante cu o nouă tehnologie de alimentare rapidă cu cerneală oferind costuri operaţionale reduse.

Imprimanta care va ucide laboratoarele foto

Unul dintre cele trei modele este Epson L800. Aceasta imprimantă este echipată cu şase recipiente individuale de cerneală pentru reîncărcarea cartuşelor, originale Epson, a câte 70 ml. Imprimanta oferă costuri de utilizare reduse, de numai 0,155 lei pentru o fotografie de 10×15 cm, luând în calcul costul cernelii, şi de 0,37 lei pentru o fotografie de 10×15 cm incluzând în calcul cerneala şi hârtia foto.
Utilizatorii pot lista fotografii de înaltă calitate, fără chenar, până la dimensiunea A4 şi pot lista direct pe CD-uri şi DVD-uri, obtinând rezultate realiste şi durabile. O fotografie de 10×15 cm este tipărită în numai 12 secunde, iar imprimanta poate lista până la 1.800 astfel fotografii.

Modelul L200 este un echipament multifuncţional, care listează, scanează şi copiază documente, în timp ce L100 se adresează celor care nu au nevoie de funcţii de scanare şi copiere. Patru recipiente individuale de cerneală a câte 70 de ml sunt livrate cu fiecare dintre aceste modele la care se adaugă două recipiente suplimentare.
Aceste imprimante oferă un raport calitate/preţ excelent, utilizatorii putând lista până la 4.000 de pagini alb-negru şi 6.500 de pagini color, cu costuri de utilizare reduse, de numai 0,007 lei /pagina alb-negru şi 0,020 lei/ pagina color. Cele două recipiente suplimentare de cerneală neagră măresc volumul de listare cu încă 8.000 de pagini. Modelele L800, L200 şi L100 sunt disponibile, în România, începând de luna aceasta şi vor costa 1.329 lei, 899 lei, respectiv 699 lei. Un cartuş pentru L800 costă 49 de lei, iar unul pentru L200 şi L100 costă 29 de lei.

Simona Decuseară, Epson: "Vom vedea un avans al pieţei de cel puţin o cifră"

Epson a vândut anul trecut în România de circa 8 milioane euro, şase milioane fiind obtinuţi din segmentul imprimante şi două milioane euro din proiectoare, a spus Simona Decuseară,  National Sales & Marketing Manager Epson România.  Epson deţine o cotă de piaţă de 90% pe piaţa  locală a imprimantelor matriciale, 5% din piaţa multifuncţionalelor ink-jet şi 25% din piaţa videoproiectoarelor.

"Anul acesta va exista un avans al pieţei de cel puţin o cifră, două cifre ar fi o estimare prea optimistă", potrivit lui Decuseară. Espon România şi-a propus pentru anul acesta vânzări de 9 milioane de euro, incluzând imprimante şi videoproiectoare. "În ceea ce priveşte imprimantele, vom aduce multe echipamente noi care au în comun o caracteristică esenţială pentru piaţa din România: costuri de exploatare scăzute" a adăugat Decuseară.