E.ON lucrează cu "parteneri importanţi" şi va oferi companiilor şi municipalităţilor din Germania staţii de reîncărcare, fie pentru vânzare, fie pentru leasing, se arată în comunicatul companiei.

E.ON operează deja aproximativ 2.500 de puncte de încărcare în Danemarca şi a demarat înfiinţarea unor reţele de staţii de reîncărcare în Marea Britanie şi Suedia.

Şi producătorii auto germani BMW, Daimler, Audi şi Porsche, împreună cu grupul american Ford, au anunţat luna trecută înfiinţarea unei societăţi mixte care, până în 2020, ar urma să pună la punct o reţea europeană de staţii de încărcare rapidă pentru vehiculele electrice.

Deşi partenerii fondatori, BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company şi Volkswagen Group, vor fi parteneri egali în viitoarea societate mixtă, alţi producători auto vor fi încurajaţi să participe la dezvoltarea reţelei. De asemenea, societatea mixtă intenţionează să coopereze şi cu partenerii regionali pentru a asigura dezvoltarea rapidă a reţelei de borne electrice.

Compania E.ON Distribuţie România, primul distribuitor integrat de gaze naturale şi electricitate din România, şi-a început activitatea la data de 1 ianuarie, operează o reţea de distribuţie de gaze naturale de peste 20.000 de kilometri şi o reţea de distribuţie de electricitate mai mare de 80.000 de kilometri, deservind în total circa trei milioane de clienţi. (Sursa: Agerpres)

Te-ar putea interesa și: