Compania E.ON Moldova Distribuţie a finalizat lucrările de construcţie a unei noi staţii de transformare în localitatea Miroslava din judeţul Iaşi.

Investiţia în valoare de aproximativ 4 milioane de euro face parte din planul de investiţii derulat de E.ON Moldova Distribuţie pentru dezvoltarea şi modernizarea sistemului de distribuţie a energiei electrice.

„Investiţia de la Miroslava permite creşterea capacităţii reţelei de distribuţie, asigurând dezvoltarea economico-socială a zonei limitrofe municipiului Iaşi, prin posibilitatea racordării la reţea a unor noi consumatori”, a declarat, într-un comunicat, Directorul General Adjunct E.ON România, Marc – Daniel Buck.

Staţia de transformare de la Miroslava reprezintă cea mai mare investiţie realizată de E.ON Moldova Distribuţie în acest an. Tot în acest an au fost modernizate alte trei staţii de transformare din localităţile Hîrlău, Paşcani, respectiv în municipiul Iaşi.

E.ON Moldova Distribuţie este membră a grupului german E.ON, care şi-a unificat la începutul acestui an activităţile de electricitate şi gaze, noul holding fiind numit E.ON România.