Guala Closures Group este o companie susținută tot de un fond de private equity și este lider pe piața producătorilor de capace pentru băuturi alcoolice și unul dintre cei mai importanți producători de capace de aluminiu din Europa, America și Asia, cu activiatte și pe piața PETurilor și pe cea a ambalajelor din industria farmaceutică. „Această achiziție este un pas înainte în strategia noastră de a ne dezvolta domeniul principal de activitate și ne confirmă încrederea în piața Europei Centrale și de Est”, a declarat Paolo Ferrari, M&A Director la Guala Closures Group.
DGS are sediul în Wloclawek, Polonia, și produce capace din aluminiu pentru industria băuturilor alcoolice și a vinului și a fost înființată în 1991 de un grup de antreprenori conduși de Krzystof Grzadiel, președintele companiei care deține încă 20% dintre acțiuni. PEF V a intrat în acționariat în 2005, când a achiziționat pachetul de 80% dintre acțiuni. Compania și-a majorat între timp exporturile către Europa, America de Nord și Africa, iar divizia pentru capace de metal pentru produse alimentare preambalate (numite capacele twist-off) a fost vândută către Silgan International în luna februarie a acestui an. Veniturile DGS din 2010 s-au ridicat la 60 milioane euro.
„Fondul nostru a investit în urmă cu șase ani în DGS într-o tranzacție parțial finanțată cu împrumut bancar”, a declarat Agnieszka Kowalska, partener la Enterprise Investors și co-manager al echipei de investiție. „Compania și-a returnat cu succes împrumuturile contractate la acea dată și a investit, în același timp, în expansiunea masivă a capacității de producție și a gamei de produse”, adaugă aceasta.