Engie va furniza, în perioada noiembrie 2016 – februarie 2017, aproximativ 900 de milioane de metri cubi de gaze naturale sub formă de gaz natural lichefiat, pentru a asigura necesarul de gaze al capitalei Chinei în această iarnă, transmit UPI şi Reuters. 

Cererea de produse energetice în China a scăzut uşor, deoarece economia a înregistrat un avans moderat, de aproximativ 6,7% în primul semestru din acest an. 

China colaborează strâns cu Rusia pentru livrările de gaze naturale, iar ambele ţări sunt legate printr-un sistem de gazoducte. Dar livrările de LNG sunt preferate deoarece gazoductele sunt expuse riscurilor geopolitice. 

La începutul anului, compania franceză a anunţat că vrea să-şi scadă costurile cu un miliard de euro până în 2018. Engie SA a anunţat recent un vast plan de transformare, care prevede că până în 2018 grupul va vinde active în valoare de 15 miliarde de euro, va face investiţii în valoare de 22 miliarde de euro, în ideea ca activităţile reglementate să fie responsabile pentru 85% din profitul operaţional în 2018 faţă de 50% în 2015. 

În cadrul strategiei de restructurare a activelor, Engie a anunţat vânzarea unor capacităţi de producţie de electricitate de 13 gigawaţi, dintre care 10 gigawaţi în SUA şi două centrale pe cărbune din India şi Indonezia, adăugând că, în urma acestor operaţiuni, datoria netă a grupului se va reduce cu 5,5 miliarde de euro. 

Pe piaţa din România, Engie este prezent în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. 

AGERPRES