Enel Green Power a precizat că a semnat un acord cu compania portugheză First State Wind Energy Investments S.A. privind vânzarea tuturor acţiunilor la Finerge Gestăo de Projectos Energéticos, S.A. o subsidiară a EGPE activă în sectorul energiilor regenerabile din Portugalia.

'Vânzarea activelor noastre portugheze face parte din strategia noastră de management activ al portofoliului, un element cheie al planului nostru strategic pe cinci ani', a declarat directorul general de la Enel Green Power, Francesco Venturini.

Finerge activează pe segmentul dezvoltării, construcţiei şi operării de parcuri eoliene în Portugalia şi în prezent deţine un portofoliul de parcuri cu o capacitate instalată de 126 MW precum şi participaţii minoritare pentru alte 292 MW. În 2014, Finerge a înregistrat venituri consolidate de aproximativ 38 milioane de euro precum şi un profit operaţional consolidat de aproximativ 29 milioane de euro.

Enel Green Power este compania grupului Enel, dedicată în totalitate dezvoltării şi gestionării surselor de energie regenerabilă la nivel internaţional, cu operaţiuni în Europa şi America. Capacitatea instalată netă a grupului este peste 10 GW graţie celor 740 de instalaţii care funcţionează în 17 ţări. În România, compania are o capacitatea solară de 36 MW precum şi o capacitate eoliană de circa 498 MW. AGERPRES