"Enel Distribuţie Muntenia, Enel Distribuţie Dobrogea şi Enel Distribuţie Banat vor executa în perioada următoare lucrări de modernizare sau dezvoltare a reţelelor aeriene de distribuţie a energiei electrice. Astfel, stâlpii vor fi înlocuiţi în cazul în care cei existenţi nu mai respectă normele de siguranţă, este necesară montarea de conductori cu secţiune mai mare, pentru un consum sporit, sau pentru lucrări de extindere a reţelei", se arată în comunicat. 

În cadrul contractului se vor achiziţiona minimum 2.000 de stâlpi, cu posibilitatea de extindere până la 12.000 de bucăţi, valoarea totală a achiziţiilor putând ajunge până la aproximativ 18 milioane lei. Procedura se desfăşoară transparent, prin intermediul SEAP, şi va avea ca rezultat un acord cadru, cu trei câştigători pentru fiecare dintre companii. Cele trei companii vor putea face aceste achiziţii pentru lucrările de investiţii în reţeaua de distribuţie a energiei electrice din Bucureşti, Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Tulcea, Constanţa, Arad, Timiş, Hunedoara şi Caraş-Severin. 

Enel este o companie energetică multinaţională, concentrându-se în special în Europa şi America latină. Grupul Enel activează în peste 30 de ţări de pe patru continente, are o capacitate instalată netă de circa 90 GW, generează electricitate şi gaz printr-o reţea ce acoperă circa 1,9 milioane kilometri. Cu cei 61 de milioane de consumatori în toată lumea, Enel deţine cea mai mare bază de clienţi comparativ cu societăţile europene din acest sector şi este printre cele mai mari companii de electricitate de pe continent în ceea ce priveşte capacitatea instalată şi EBITDA raportat. 

Prezentă pe piaţa din România încă din 2005, Enel are peste 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de 2,7 milioane de clienţi, acoperind aproape o treime din piaţa locală de distribuţie. Enel continuă dezvoltarea unui program de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, modernizarea reţelei şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel. Agerpres