Compania aeriană Emirates a anunţat, joi, că va acoperi cheltuielile medicale legate de noul coronavirus pentru pasagerii săi dacă aceştia se îmbolnăvesc în timpul călătoriei, pentru „a întări încrederea călătorilor”, relatează AFP.

„Emirates va acoperi cheltuielile medicale şi de carantină legate de COVID-19 pentru pasagerii săi la destinaţie şi la plecarea din Emiratele Arabe Unite şi peste tot în lume”, a precizat într-un comunicat compania, care are sediul în Dubai.

Emirates, cea mai mare companie aeriană din Orientul Mijlociu, cu o flotă de 270 de avioane de mari dimensiuni, şi-a oprit activităţile la sfârşitul lunii martie din cauza pandemiei, după care le-a reluat două săptămâni mai târziu, într-o reţea limitată. Compania intenţionează să deservească 58 de oraşe până la mijlocul lunii august, faţă de 157 înainte de criză.

Depistarea virusului, obligatorie de la 1 august pentru toţi pasagerii la sosire şi în tranzit prin Emiratele Arabe Unite

„Emirates va fi prima companie care va acoperi cheltuielile medicale şi de carantină legate de COVID-19”, a scris pe Twitter şeicul Ahmed bin Saeed Al-Maktoum, preşedinte şi director general al grupului Emirates. „Acest lucru va consolida încrederea pasagerilor şi va întări locul de lider al Emirates şi al Dubai-ului în materie de transport aerian”, a adăugat el.

Începând cu 1 august, depistarea virusului va fi obligatorie pentru toţi pasagerii la sosire şi în tranzit prin Emiratele Arabe Unite, din care face parte Dubai.

În cazul unui test pozitiv, Emirates va rambursa „cheltuielile medicale până la 150.000 de euro şi costul carantinei la o rată de 100 de euro pe zi timp de 14 zile” pentru toţi pasagerii până la 31 octombrie, a precizat compania.

CEO-ul companiei, Tim Clark, a declarat la începutul lunii iunie că va fi nevoie de până la patru ani pentru ca operaţiunile Emirates să revină „la un anumit grad de normalitate”, scrie Agerpres.

Emirates a început să îşi reducă efectivele din cauza încetinirii activităţilor sale, iar Clark a spus la mijlocul lui iulie că disponibilizările ar putea ajunge la 15% din cei 60.000 de angajaţi ai companiei, adică 9.000 de posturi.