Personalul medical din Emiratele Arabe Unite va beneficia de vaccin împotriva COVID-19, aflat încă în fază de testare, după ce statul arab a anunţat că a aprobat utilizarea serului, relatează AFP.

Peste 30 de vaccinuri sunt testate în întreaga lume

„Vaccinul va fi disponibil eroilor aflaţi în prima linie (în lupta împotriva pandemiei) şi celor care sunt cel mai expuşi riscului de a contracta virusul”, se arată într-un mesaj publicat de Autoritatea Naţională de Gestionare a Crizelor şi Dezastrelor (NCEMA) pe Twitter.

Gigantul farmaceutic chinez Sinopharm a început să testeze un vaccin în luna iulie în Emiratele Arabe Unite.

În prezent, peste 30 de posibile vaccinuri împotriva COVID-19 sunt testate pe oameni în întreaga lume, în speranţa stopării pandemiei. În Rusia, autorităţile au început testarea vaccinului „Sputnik-V” pe 40.000 de locuitori ai capitalei Moscova, ultima etapă a studiilor clinice anunţată în luna august.

Vaccinul din Emiratele Arabe Unite a fost testat până acum pe 31.000 de voluntari

„A treia fază a studiilor clinice continuă (în EAU) sub stricta supraveghere a echipelor medicale”, a spus NCEMA.

„Rezultatele studiilor clinice din ţara noastră sunt pe drumul cel bun şi toate testele au fost încununate de succes până acum”, a subliniat sursa citată, potrivit Agerpres.

Vaccinul a fost testat pe 31.000 de voluntari din ţară, cu efecte secundare „uşoare şi aşteptate”, a spus NCEMA, adăugând că 1.000 de voluntari cu boli cronice nu au prezentat „nicio complicaţie”.

Anunţul intervine în momentul în care numărul cazurilor de COVID-19 a atins un vârf în ţară, cu 1.007 de cazuri zilnice raportate. În Emiratele Arabe Unite au fost anunţate până acum peste 80.000 de cazuri de coronavirus, dintre care 399 de decese.