Premierul a declarat că membrii PSD şi PNL au bătut cu pumnul în masă şi le-au spus lui Victor Ponta şi Crin Antonescu: "Nu vă atingeţi de fiefurile noastre că vă decapităm".

Potrivit lui Emil Boc, modelul propus de PSD şi PNL pentru reorganizarea administrativă a ţării presupune înfiinţarea unui nou nivel administrativ, deasupra judeţelor, peste structura actuală şi acest lucru presupune la o creştere a aparatului birocratic şi a costurilor de funcţionare a statului.

Acest lucru ar presupune revizuirea Constituţiei, ceea ce ar însemna automat o amânare, a spus Boc. Totodată, "soluţia propusă de către alianţa socialistă va duce la creşterea costurilor de funcţionare a statului. Noi încercăm să le reducem, să consumăm atât cât producem", a mai spus şeful PDL.

Conform acestuia, "orice structură nou-creată îşi va crea noi atribuţii ca să-şi poată justifica existenţa, pe seama cetăţeanului obişnuit care va trebui să plătească suplimentar consturile serviciilor pe care le presupune".

În plus, premierul a mai spus că soluţia propusă de USL ar trena proiectele de dezvoltare publice şi private, prin adăugarea unui palier în plus în calea obţinerii de avize.

Totodată, acesta ar conduce la creşterea aparatului birocratic, iar "o nouă ştampilă este o nouă sursă de corupţie", a preciat Boc.

El a adăugat că reorganizarea propusă de social-liberali "presupune apariţia unor instituţii noi: consiliul regional, preşedintele consiliului regional, consiliul economic şi social regional", care presupun costuri suplimentare pentru cetăţeni.