Primarul Emil Boc și-a depus vineri candidatura din partea PNL pentru un nou mandat de primar al orașului Cluj-Napoca, al cincilea. Edilul spune că și-a depus candidatura pentru ca, împreună cu clujenii, să continue modernizarea orașului și parcursul european al Clujului.

„Prioritățile sunt investiții și locuri de muncă mai bine plătite la Cluj, creșterea calității vieții, Clujul metropolitan. Este vorba de a avea un Cluj ca afară. Românii își doresc de foarte multe ori să aibă o țară ca afară, noi ne dorim să avem un Cluj ca în UE”, a spus Boc.

Acesta a explicat că un Cluj ca afară înseamnă locuri de muncă mai bine plătite, iar clujenii să rămână acasă, să aibă o calitate a vieții ca în UE, iar administrația locală să fie eficientă. Emil Boc a fost ales prima dată primar al Clujului în anul 2004.

Măsuri pentru clujeni

Potrivit ultimei hotărâri a primarului Emil Boc, clujenii vor primi un ajutor de la stat între 250 şi 710 lei/lună. Persoanele vizate sunt clujenii, după ce într-o ședință din luna iunie, Consiliul Local (CL) Cluj-Napoca a aprobat o hotărâre prin care acordă bani pentru plata bonelor care au grijă de copiii de vârstă preşcolară. În ceea ce privește sumele de bani, acestea sunt cuprinse între 250 şi 710 lei/lună, în funcţie de veniturile părinţilor, iar ajutorul financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă se acordă clujenilor ale căror venituri sunt de până la 3.500 lei/membru de familie.

„Sprijinul financiar vine din banii clujenilor, din taxe şi impozite locale, pentru părinţii cu venituri mai mici, pentru a-şi putea angaja bone”, a declarat primarul Emil Boc.

El a mai spus că este pregătită o sumă de 500.000 de lei pentru acest proiect, sumă care poate fi suplimentată, dacă va fi cazul.