”Măsurile anunţate de Rusia vor avea un impact insignifiant asupra economiei americane, dar ele reprezintă şi o crudă ironie”, a declarat David Cohen, secretar adjunct al Trezoreriei, responsabil de antiterorism. ”Ceea ce ruşii au făcut este, în fond, să impună sancţiuni împotriva propriului popor. Şi ei impun un tip de sancţiuni – limitarea accesului la hrană – pe care SUA şi aliaţii lor nu-l vor aplica niciodată”, a continuat el în cursul unei teleconferinţe, potrivit aceleiași surse, citată de Agerpres.

”Politica americană a fost întotdeauna să nu impună sancţiuni pe hrană, medicamente şi echipamente medicale. Niciunul dintre programele noastre de sancţiuni nu vizează accesul la hrană. Noi nu facem aşa ceva”, a adăugat el.

Rusia a decretat o interdicţie totală a celei mai mari părţi din produsele alimentare provenind din UE şi SUA. Această interdicţie, cu durata de un an, se referă la carnea de vită, porc, pasăre, peşte, brânză, lapte, legume şi fructe provenind din SUA, UE, Australia, Canada şi Norvegia.