Şeful Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că amenda dată CEL.ro este conform legii și nu reprezintă un avantaj pentru cel mai amre magazin online din România, eMag. Magazinul eMag este la rândul său sub investigație și riscă amendă.

„Sunt convins că procedurile au fost urmate corect. Au avut şansa, pe care n-au vrut s-o folosească, de a fi prezenţi la audieri să-şi susţină cauza. N-a fost niciun interes al funcţionarului care a judecat situaţia. Aşadar, nu văd rostul acestor afirmaţii, cu favoritisme. N-au niciun temei.

Oamenii sunt corecţi în Consiliu. Orice investigaţie e para-verificată, de mulţi oameni. Pe de altă parte, au zis ceva de eMag. Unde îi favorizăm, când sunt şi ei verificaţi de Consiliu chiar acum când vorbim şi riscă să primească o amendă?

Legea trebuie respectată. E o lege europeană, nici măcar de origine românească nu e. Noi tot ce încercăm este să nu dăm sancţiuni disproporţionate.

Dacă sunt nemulţumiţi de decizia noastră, au calea Justiţiei, înţeleg că au şi făcut-o. Vedem ce decid instanţele”, a declarat şeful Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu în cadrul unei conferințe de presă.

CEL.ro a fost amendată în 2018 pentru că a preluat fără să notifice Consiliul Concurenței, trei domenii de internet ale unei firme concurente.

Tiberiu Pop, șeful CEL.ro a postat recent un clip în care se plânge de amenda acordată în mod abuziv, dorindu-se astfel eliminarea magazinului de pe piață. De asemenea acesta acuză Consiliul că a ajutat eMag să preia controlul a 75% din comerțul online din țară și apoi a amendat pe nedrept concurentul CEL.ro.