“Am înţeles de la început că ne asumăm şi un rol de educare a pieţei şi că este esenţial să fim prezenţi şi local în ţară, prin showroom-uri în care clientul să poată vedea produsele pe care le doreşte sau de unde să ridice comenzile plasate deja online”, a declarat Lucia Ciucă, Director Marketing eMAG. “Există încă mulţi clienţi care se informează online, dar preferă să cumpere din magazine” a explicat Lucia Ciucă.

Prin lansarea noului showroom, spaţiul total de expunere pentru produsele distribuite de eMAG se apropie de 3.000 mp. Cel mai mare showroom al companiei este cel din Bucureşti, cu o suprafaţă totală de 1.300 mp, urmat de cel din Braşov, de 350 mp şi de cele din Constanţa şi Craiova. eMAG este prezent în teritoriu, prin showroom-uri proprii, şi în oraşele Timişoara, Iaşi, Ploieşti şi Cluj Napoca.

„Am optat pentru o investiţie în Braşov datorită numărului mare de braşoveni care sunt deja clienţi eMAG şi a oportunităţilor oferite de acest oraş”, menţionează Lucia Ciucă. „Am ales să fim prezenţi aici cu aproape toate produsele disponibile în cadrul showroom-ului din Bucureşti pentru că estimăm un număr important de comenzi pe toate categoriile de produse. Braşovul este un oraş cu o populaţie tânără, cosmopolită şi foarte activă în mediul online”, adaugă Lucia Ciucă.

Anul acesta eMAG a investitit şi în extinderea spaţiului de expunere din showroom-ul Crângaşi, suprafaţa acestuia dublându-se ca urmare a mutării birourilor companiei într-un nou sediu în Pipera. Showroom-ul din Crângaşi este cel mai mare din ţară şi include un concept de socializare a clienţilor eMAG – găzduit de spaţiul Social Pool – dar şi elemente atractive de tehnologie interactivă, precum Liquid Galaxy. Ca urmare a acestei extinderi eMAG Crângaşi expune în prezent peste 500 de produse, la fel ca şi eMAG Braşov.

Activitatea magazinului din Braşov va fi condusă de Bogdan Raescu, graţie experienţei dobândite în  cadrul echipei showroom-ului eMAG din Timişoara. eMAG mai dispune şi de patru puncte de livrare amplasate în cadrul magazinelor Flanco, două în Bucureşti (Unirea şi Obor) şi alte două la Suceava şi Brăila.