Hyperloop One, compania în care ar fi implicat și Elon Musk, a dezvoltat un parteneriat strategic cu Virgin Group.

Richard Breston, directorul Virgin Group a spus că lucrările pentru primul sistem hyperloop vor începe  anul viitor si că astfel timpul de calatorie va fi redus de la cinci ore la „puțin peste o jumatate de ora”m iar biletele vor costa „nu mai mult decât un bilet  pentru un tren de mare viteză”.

„Nu va fi mai mare decât  prețul unui bilet pentru un tren de mare viteză și, eventual, vom putea reduce prețul mai mult decât atât”, a răspuns Branson în momentul în care a fost întrebat despre costul unui bilet  pentru Hyperloop One.

Virgin Hyperloop One este „foarte aproape” de implementarea tehnologiei  în India

„Vreau să zic că guvernul indian a dat undă verde pentru  ruta Mumbai – Pune. Este un drum din India, care durează cinci ore ca să-l parcurgi, este un coșmar, o mulțime de accidente. Ei au spus că putem construi un hyperloop chiar de-a lungul drumului și să reducem timpul de călătorie până la puțin peste o jumătate de oră.  Acesta  va începe să fie construit anul viitor și va fi primul tip de Virgin Hyperloop care va fi construit oriunde în lume „, a declarat Breston pentru CNBC.

Virgin Hyperloop One este singura companie din lume care a construit un sistem de hyperloop complet operațional. Experți din întreaga lume în domeniul ingineriei, tehnologiei și transportului de proiecte, lucrează în tandem cu partenerii și investitorii globali, pentru a face din hyperloop o realitate. Virgin Hyperloop One este susținută de investitori cheie, printre care DP World, partenerii de la Caspian VC, Virgin Group, Sherpa Capital, Abu Dhabi Capital Group, SNCF, GE Ventures, Formation  8, 137 Ventures, WTI.