Încă 420,69 de dogecoin tocmai au fost adăugate celui mai mare deținător de dogecoin din lume, stimulând speculațiile cu privire la identitatea misterioasei „balene” care deține adresa cu cele mai multe monede virtuale de acest tip.

Datele de la Bitinfocharts arată că, pe 18 mai, la adresa dogecoin „DH5yaieqoZN36fDVciNyRueRGvGLR3mr7L” au fost adăugate aproximativ 420,6899 de dogecoin, în valoare de 192 de dolari.

Adresa a acumulat 36,7 miliarde de dogecoin începând din 2019 și deține acum aproximativ 28% din oferta totală de dogecoin.  Suma acestei adrese se ridică în prezent la 14,7 miliarde de dolari, potrivit Markets Insider.

Cine se află în spatele controversatei adrese?

Investitorii se gândesc de luni de zile cine sau ce se află în spatele acestei adrese doge. Adresa ar putea aparține unei persoane fizice, a unui producător de piață sau a unui schimb, deși indicarea numerelor de meme „420” și „69”, sugerează că o persoană  face cumpărăturile în spirit de glumă.

Potrivit lui Noelle Acheson, șeful cercetării CoinDesk, o adresă de schimb de criptomonede ar avea intrări și ieșiri. Ea subliniază că această adresă a acumulat doar doge. Adresa a vândut 100 de milioane de monede pe 12 aprilie, dar aceasta a fost singura sa vânzare în 2021.

Unele forumuri online au speculat că adresa i-ar aparține chiar lui Elon Musk, numit de internauți „the dogefather”.  Adresa a adăugat 28.061971 de dogecoin , care fac referire la ziua de naștere a lui Elon Musk: 28 iunie 1971.

Totuși, aceste tranzacții ar putea fi pur și simplu un omagiu adus lui Musk, mai degrabă decât finalizate de Musk însuși. CEO-ul Tesla a avertizat în februarie că cel mai mare risc cu care se confruntă dogecoin este concentrarea extremă între doar câteva portofele digitale.

Joi, Dogecoin a crescut cu 15% în câteva minute, iar Elon Musk a publicat încă un alt tweet care face referire la criptomoneda meme. De atunci, moneda a redus câștigurile, dar se menține în continuare la 6.500%.

Sursă foto: Dreamstime