Elon Musk anunță izbucnirea unui mare război civil pe teritoriul Europei

Miliardarul Elon Musk a făcu recent un anunț șocant. El spune că războiul este inevitabil și că va fi provocat de „politicile moderne ale UE și continuarea tendințelor de migrație”.

Aceste două realități vor conduce, potrivit lui, la acumularea de periculoase tensiuni sociale.

„Politicile moderne ale UE și continuarea tendințelor existente de migrație fac războiul civil în Europa inevitabil. (…) Dacă tendințele actuale continuă, războiul civil în Europa este inevitabil”, a declarat antreprenorul Elon Musk.

Musk a făcut aceste declarații în timpul unui interviu în care a vorbit și despre viitoarele provocări ale Uniunii Europene. Pe acest subiect, americanul a ținut să atragă atenția că Europa riscă foarte multe, dacă va păstra tendințele actuale, la nivel social.

Printre principalele amenințări cu care se va confrunta continentul, au fost amintite birocrația la nivelul UE și creșterea naționalismului.

Elon Musk, patronul Tesla, Twitter, SpaceX
SURSA FOTO: captură YouTube

Declarațiile vin în contextul recentei modificări a legislației UE referitor la mărirea cotei de imigranți

Uniunea Europeană și-a modificat recent această legislație. Astfel, UE permite mărirea cotelor de imigranți. Modificarea a fost adoptată în ciuda opoziției inițiale a Germaniei.

În ceea ce privește birocrația la nivel de UE, Musk consideră că structura birocratică ar putea accentua tensiunile în această direcție.

El a evidențiat faptul că procedura de luare a deciziilor în cadrul Uniunii Europene implică adesea multiple instituții și niveluri de guvernanță. Acest lucru poate duce la ineficiență și poate stârni nemulțumire, Mai ales între statele membre și cetățeni.

Aceste disensiuni nu sunt o noutate. Comisia Europeană a avut anterior numeroase divergențe cu Elon Musk. Recent, comisarul european pentru piața Internă l-a îndemnat pe american să ia măsuri împotriva răspândirii dezinformării pe platforma sa X. Aceasta a fost cunoscută anterior sub numele de Twitter.

Comisarul european a menționat că există informații care sugerează că platforma lui Elon Musk este utilizată pentru distribuirea conținutului ilegal și dezinformării în Uniunea Europeană.

Elon Musk a răspuns afirmând că politica platformei X este de a oferi transparență și accesibilitate pentru toată lumea.

Încălcarea acestor restricții ale Uniunii poate însemna amenzi substanțiale, de până la 6% din cifra de afaceri globală a companiei, potrivit RTV.