Potrivit unui raport al companiei citat de Business Insider, se pare că omul de afaceri a reușit să strângă 27 de milioane de dolari în equity din cele peste 100 de milioane de dolari în capitaluri proprii pe care le pusese la bătaie.

Musk a declarat că „Neuralink nu caută investitori”, ceea ce sugerează fie că acesta plănuiește să finanțeze proiectul personal, fie are deja investitori. Documentele îl listează pe Jared Birchall ca președinte al companiei Neuralink.

Neuralink are scopul de a lansa un produs care va fi capabil să ajute persoanele care au suferit leziuni cerebrale grave, creând dispozitive de dimensiuni micronice pentru a fi implantate chirurgical în creier. 

Musk a descris nevoia de a crea un dispozitiv capabil să supraîncarce creierul uman. El a spus că un astfel de dispozitiv ar ajuta oamenii să combată amenințarea existențială a super-calculatoarelor (inteligenței artificiale). Un astfel de dispozitiv ar permite, de asemenea, oamenilor să se angajeze în „telepatie consensuală”, relatează Business Insider.

Pe website-ul Neuralink sunt în prezent opt joburi active, printre care un designer de cipuri, un inginer mecanic și câțiva ingineri software.

Neuralink este a patra companie a lui Elon Musk. El este, de asemenea, CEO al companiilor Tesla, SpaceX și OpenAI, o companie de cercetare non-profit AI. Acesta conduce, de asemenea, un startup tunel numit The Boring Company, care a început ca un offshoot pentru SpaceX.