Bloomberg anunță că Elon Musk, seful Tesla, a preluat joi primul loc în clasamentul averilor mondiale, înaintea lui Bernard Arnault, CEO-ul LVMH.

Elon Musk a redevenit cel mai bogat om din lume joi, 1 iunie, înaintea lui Bernard Arnault şi Jeff Bezos. Miliardarul american, proprietar al Twitter de mai multe luni, are o avere de 192 de miliarde de dolari.

Elon Musk recuperează acest titlu de la Bernard Arnaud, care înregistrează o pierdere de peste cinci miliarde de dolari. Francezul trece pe locul doi (187 de miliarde dolari), înaintea lui Jeff Bezos care deţine 144 de miliarde de dolari.

LVMH nu mai vinde la fel

La începutul anului, Bernard Arnault „beneficiase” de scăderea lui Elon Musk pentru a urca în fruntea acestui clasament în martie 2023. De data aceasta, americanul este cel care beneficiază de performanţa slabă a LVMH, a cărui valoare a acţiunii a scăzut cu 6% într-o lună, în timp ce Tesla a crescut cu 26%.

Compania îşi va deschide reţeaua de supraalimentare din Statele Unite şi Canada pentru vehiculele electrice Ford din 2024, dublând numărul de staţii accesibile clienţilor Ford.

De asemenea, la sfârşitul lunii mai, modelul Y al Tesla a devenit cea mai vândută maşină din lume. Un moment de cotitură în istoria automobilelor: pentru prima dată, cel mai bine vândut model din lume este o maşină electrică.

Arnault, primul francez ajuns cel mai bogat om de pe Planetă

În martie, averea lui Bernard Arnault atinsese noi culmi amețitoare, miliardarul reușind să scrie istorie. Averea francezului a depășit un prag psihologic atins pentru foarte scurt timp doar de americanii Elon Musk și Jeff Bezos.

Averea magnatului care deține imperiul francez de bunuri de lux LVMH a depășit pentru prima dată suma de 200 de miliarde de dolari, în timp ce acțiunile imperiului său au atins și ele un nivele record, conform Yahoo.news.

Miliardarul francez este acum cu 25 de miliarde de dolari mai bogat decât Elon Musk, a cărui avere a fost afectată de achiziția companiei Twitter și de o scădere cu 50% a valorii companiei de mașini electrice Tesla în ultimul an.

În decembrie anul trecut, averea netă a lui Arnault, în vârstă de 74 de ani, a depășit-o pentru prima dată pe cea a lui Musk, devenind, pentru scurt timp, cel mai bogat om din lume. Musk, CEO-ul Tesla și proprietarul Twitter, a recuperat titlul de cel mai bogat om luna trecută, dar chiar și așa, Arnault și-a luat acum revanșa.

Pe măsură ce cererea de bunuri de lux rămâne una puternică, imperiul LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton al lui Arnault continuă să reziste mai bine decât companiile de tehnologie de peste Ocean.