Directorul general al Ford, Jim Farley, a declarat că Superîncărcătoarele de la Tesla ar putea deveni standardul pentru încărcarea vehiculelor electrice în SUA. Anunțul vine la o zi după ce compania cu sediul în Michigan a încheiat un acord care permite proprietarilor Ford să aibă acces la stațiile de încărcare ale rivalilor din America de Nord.

„Cred că există o șansă să știți”, a declarat Farley ca răspuns la o întrebare cu privire la posibilitatea ca Supeîncărcătoarele de la Tesla să devină standardul pentru încărcarea vehiculelor electrice.

Acțiunile Ford au crescut

Acțiunile Ford au crescut cu 2,8%, la 11,69 dolari.

Farley a adăugat că General Motors și alți producători auto vor avea „o alegere importantă de făcut” în selectarea între încărcătoarele EV ale Tesla și sistemul de încărcare combinată (CCS).

CCS este unul dintre cele câteva standarde concurente de prize de încărcare pentru încărcarea rapidă în curent continuu.

General Motors nu a răspuns la o solicitare de comentarii, transmite Reuters. 

Din 2012, Tesla a dezvoltat și a implementat propriul încărcător de mare viteză pentru vehicule, denumit Supercharger, care poate adăuga până la 518 km de autonomie în doar 15 minute.

Tesla a avut 17.711 Superchargers, reprezentând aproximativ 60% din totalul încărcătoarelor rapide din SUA, care pot adăuga sute de mile de autonomie într-o oră sau mai puțin.

Vineri, Farley a declarat că Ford avea aproximativ 10.000 de încărcătoare rapide, iar acordul cu Tesla va „dubla acest număr”.

Farley a declarat pentru CNBC că proprietarii de vehicule electrice Ford vor respecta propriul software al companiei în timp ce folosesc un Supercharger în loc să folosească software-ul Tesla, care ar fi fost ”un deal breaker”.

Tesla a majorat prețurile

Gigantul de automobile electrice de înaltă performanță a majorat cu 250 de dolari prețul de pornire pentru vehiculele Model Y și Model 3 în SUA, a doua oară în mai puțin de două săptămâni, potrivit informațiilor publicate pe site-ul său de internet.

Compania condusă de Elon Musk a majorat prețul pentru variantele cu 2.000 de yuani, respectiv 289,39 dolari, în China.

Măsura a venit după ce compania a înregistrat cea mai mică marjă brută trimestrială din ultimii doi ani și a ratat estimările pieței, după ce a redus agresiv prețurile pentru a stimula cererea și a respinge concurența în creștere, scrie reuters.com